Stay Tuned

Superjachten

warning: Creating default object from empty value in /var/www/vhosts/watertrends.be/httpdocs/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Lancering Flying the Dutch flag on superyachts (video)

Minister Melanie Schultz van Haegen van het ministerie Infrastructuur en Milieu heeft tijdens de METSTRADE met een flinke stoot van een scheepshoorn Flying the Dutch flag on superyachts officieel gelanceerd. Flying the Dutch flag is de populaire vertaling van het Commercial Cruising Vessel-project en omvat een aantrekkelijke wettelijke regeling voor vanuit Nederland commercieel geeëxploiteerde superjachten. HISWA Vereniging maakte zich als brancheorganisatie van de (super)jachtbouw en watersportindustrie – samen met KVNR en Havenbedrijf Amsterdam - hard om deze regeling voor elkaar te krijgen. Lees meer »

BlackCat: een nieuwe stijl van superjachten

BlackCatHet BlackCat merk wil de nieuwe standaard worden voor grote zeer luxueuze cruising multihulls. BlackCat werder deze week onder de doopvont gehouden door oprichter en voormalig Australisch olympisch kampioen catamaran zeilen Mitch Booth. BlackCat is een alliantie aangegaan met de wereldbefaamde superyacht ontwerper Malcom McKeon om een buitengewone balans van slanke, state-of-the-art ontwerpen en high-performance multihulls te produceren. Lees meer »

70.000kg schootbelasting met de Ultra High-load Captive Reel Winch van Harken

Harken Ultra High-load Captive winchHarken presenteert, na langdurig onderzoek en testen, de Ultra High-load Captive Reel Winch. Die kan drie keer meer belasting aan dan de reeds bestaande Captive lieren, die tussen de 15.000 kg en 25.000 kg trekkracht hebben. De nieuwe Captive lier van Harken rondde trektesten tot 70.000 kg af en is daarmee uitermate geschikt voor de laatste generatie 'gigajachten' van 80 meter of groter. Naast de hydraulische Captive levert Harken ook een elektrische variant. Deze is stiller, efficiënter en kan de accu opladen bij het vieren van de schoot. Lees meer »

Wavelength opnieuw te water gelaten bij Holland Jachtbouw

WavelengthNa een uitgebreide refit van zes maanden is Wavelength (ex. Boo Too) weer te water gelaten. Het team bij Holland Jachtbouw heeft het 28 meter zeiljacht, dat tien jaar geleden in Engeland is gebouwd, uitgebreid verbouwd voor haar nieuw eigenaar. Lees meer »

J Class Rainbow wint de World Superyacht Award 2013

J Class Rainbow Holland Jachtbouw wint de felbegeerde Neptune Trophy in de categorie Sailing Yachts 39M+ tijdens de uitreiking van de World Superyachts Awards op zaterdag 4 mei 2013. De eigenaar van Rainbow, tezamen met Tako van Ineveld, commercieel directeur van Holland Jachtbouw, Jeroen de Vos van Dykstra Naval Architects en Michiel de Vos van DeVosDeVries Design kregen de trofee overhandigd die staat voor uitmuntendheid in superjacht bouw en design. Lees meer »

Superyacht Media

Promotiefilm van het videohuis Syperyacht Media. Vergeet zeker niet je geluid aan te zetten en de subwoofer een tandje bij te geven want de soundtrack is even cool als de beelden.