SplicingNut maakt splitsen overbodig

De door Inodesign ontworpen SplicingNut maakt het ambachtelijke splitsen van gevlochten lijnen overbodig. Met het tweedelige hulpmiddel van kunststof maakt de gebruiker in een handomdraai een lus. Het werkt simpelweg als een schroefdop waarin de lijn wordt vastgeklemd. De SplicingNut vergemakkelijkt de bevestiging van ondermeer vallen en schoten. De Nederlandse distributeur On Deck biedt het product in vier maten aan. De adviesprijs varieert van 18,95 euro tot 20,15 euro voor twee stuks.Jan-Pieter Botman van On Deck: “De SplicingNut is een goed alternatief voor zeilers die zelf niet kunnen splitsen. Of voor winkeliers die daar niet elk moment tijd voor hebben. Je verliest wel wat meer breeksterkte, maar de duurzaamheid blijft ruimschoots genoeg.” De SplicingNut is verkrijgbaar voor lijnen van 4 mm, 6 mm, 8 mm en 10 mm. De robuuste vorm werkt als een stopper voor katrollen en voorkomt zo ondermeer dat de lijn in de mast schiet. Een ander winstpunt is dat de SplicingNut onderweg bijgesteld kan worden, waardoor bijvoorbeeld slijtagepunten ter hoogte van de stopper te verleggen zijn.Het Amerikaanse bureau Inodesign ontwierp de SplicingNut eind jaren negentig. Sinds 2001 heerst er patent op en vanaf 2003 bemoeit het U.S. Army Natrick Soldier Center (onderdeel van het Research, Development en Engineering Commando) zich met de ontwikkeling. Inmiddels werkt Inodesign met 21 dealers in Noord-Amerika en met distributeurs in Zweden, Engeland en Nederland. Het product is verkrijgbaar bij de betere watersportspeciaalzaak.

Auteur

  • admin

Comments