Nieuw vlaggeschip voor Contest Yachts: 60CS

Contest 60CSInspelend op concrete vraag uit de markt, lanceert Contest Yachts uit Medemblik een indrukwekkende 60-voeter. Deze moderne performance cruiser is, dankzij het doordachte ontwerp van Georg Nissen door twee personen makkelijk te zeilen. Het eerste schip is vanaf eind 2007 in de mediterrane wateren te bewonderen.

Intrigerend lijnenspelHet elegante lijnenspel van de Contest 60CS wordt gekenmerkt door het ruime vrije dek en de mooi geïntegreerde opbouw. Voorzien van een dubbele stuurstand en een grote leefkuip is er veel aandacht besteed aan zowel het zeil- als het leefcomfort.

De doordachte tuigage, met een kleine genua en een groter grootzeil, in combinatie met het balansroer maakt dat het jacht zich makkelijk laat varen. Door de grote hoeveelheid bergruimte aan dek is het schip uitermate geschikt voor lange reizen. De mogelijkheid bestaat zelfs om een dinghy onderdeks te stouwen. Diverse interieuropties De werf heeft in samenwerking met de gerenommeerde interieurontwerpster Birgit Schnaase verschillende interieuropties uitgewerkt, zodat eigenaren kunnen kiezen welk ontwerp het beste bij hen past. Dat maakt de 60CS zowel geschikt voor zeilen met familie en vrienden als voor een eigenaar met bemanning.

De kenmerken van het typische moderne, lichte en sfeervolle Contest interieur zijn ook in de 60CS terug te vinden. Concrete verkopenInmiddels zijn er vanaf tekening al drie jachten verkocht. Ook voor de andere modellen uit de Contest range blijft grote belangstelling bestaan en daarmee gaat de werf een bijzonder dynamische periode tegemoet.

Labels

Auteur

  • WaterTrends

Comments