Nieuwe Pilot Saloon 55 van Wauquiez

PS55Eind 2007 brengt de Franse werf Wauquiez de nieuwe Pilot Saloon 55 op de markt en dat wordt meteen ook het nieuwe ‘admiraal’-schip van dit merk. Het 55-voets jacht trekt uiteraard de prestige en luxe lijn van het PS gamma door.Veel aandacht ging naar de bediening met een beperkte bemanning. Zo zijn de beide elektrische winchen door de man aan het roer te bedienen en werd geopteerd voor een zelfkerende fok. Ook het grootzeil (doorgelat of inrolbaar) wordt vanaf de stuurpositie bediend. De typische beugel waar de aangrijping van het grootzeil zich situeert, zorgt voor een vrije en ruime kuip.

Op vlak van interieur wordt gestreefd naar licht en comfort met een uitstekend rondom zicht. De afwerking met Birmaanse teak zorgt voor een extra luxueuze uitstraling.

Wauquiez heeft de Pilot Saloon 55 voorzien op een zeer ruime autonomie met een grote water- en brandstofcapaciteit en een eigen generator.

Karakteristieken :

Lengte over alles : 17,70 mRomplengte : 17,03 mWaterlijn: 15,42 mMaximum breedte : 4,95 mDiepgang : 2,30 m Waterverplaatsing: 19500 Kg ong.Ballst (lood) : 6600 Kg env.Capaciteit brandstoftank :415 of 915 l ong. Capactiteit zoetwtertank : 415 of 915 l ong. Motorisatie (max.): 150 PK

Labels

Auteur

  • WaterTrends

Comments