14 en solo de Atlantische oceaan over van Gibraltar naar Antigua

Met een zeiljacht solo van Gibraltar naar Antigua de Atlantische oceaan over. De droom van menig zeiler. Een levensdroom die dezer dagen werkelijkheid wordt voor de 14-jarige Mike Perham uit Londen (Potters Bar). Afgelopen zaterdag is de jonge knaap vanuit Gibraltar aan de 3.500 zeemijl lange oversteek begonnen aan boord van zijn slechts 8,5 meter lange Tide 28.

Dit trailerbare zeewaardige zeiljacht (RCD klasse B) is een ontwerp van zijn vader Peter Perham, zaakvoerder van, hoe kan het ook anders, Tide Marine Limited. Omdat vader Perham in zijn eigen ontwerpen gelooft, vaart hij mee met zoonlief op zijn eigen Tide 28.

Mike hoopt er vier weken over te doen om de Atlantische Oceaan over te steken. Vandaag 21 november zit Mike na vier dagen zeilen ter hoogte van het Marokkaanse Casablanca. Mike zag gisteren 20 november zelfs zijn eerste dolfijn in levende lijve… Wie zou er nu niet willen wisselen met die 14-jarige zeebonk? Wij van WaterTrends alvast wel.

Zeilen, muziek, fietsen, skiën, drummen…. kortom, alles waar beweging in zit, kan Mike boeien. Amper 14 is Mike, Michael Perham geboren op 16 maart 1992. De zeilpassie is Mike al van kindsbeen af door zijn vader meegegeven. Zeven was hij toen hij begon te zeilen. Ondertussen heeft hij al duizenden mijl op zee afgelegd is hij zich aan het voorbereiden voor het ‘RYA Yachtmaster exam”.

Dé droom van de jongeman was om solo de Oceanen te bevaren. Slaagt hij in zijn opzet, dan zal de Mike de jongste zeiler ooit zijn die solo de Atlantische Oceaan over stak. Wie het exploot van de jongeman op de voet wil volgen kan terecht op : http://www.sailmike.com

Labels

Auteur

  • WaterTrends

Comments