J-SAR Helikopter maakt noodlanding op zee

J-SARJ-SARDe in de NOGEPA deelnemende oliemaatschappijen zagen vannacht omstreeks half twaalf hun Bristow J-SAR helikopter verloren gaan. Tijdens de terugvlucht van het zich op de Noordzee bevindende platform K 15 kreeg de helikopter met 17 personen aan boord problemen en maakte een landing op volle zee.

 

Vanwege een stroomstoring op het platform K 15 op de Noordzee, werd besloten de bemanning van het platform te evacueren. De J-SAR helikopter, welke vanaf het vliegveld De Kooy opereert, werd ’s avonds ingezet om de bemanning naar de wal te brengen. Op de terugweg op ca. 12 mijl West van Den Helder ter hoogte van de Middelrug boei geraakte de helikopter echter in de problemen en was genoodzaakt op een ruwe zee een natte landing te maken.

via: http://www.knrm.nl

Auteur

  • admin

Comments