Belgian Boat Show 2007

In de wolken over watersportDe Belgian Boat Show heeft naar jaarlijkse gewoonte voor de 19de keer plaats van 10 tot 18 februari 2007 in Flanders Expo, Gent. Naast de grootste keuze aan nieuwe boten en schepen, toebehoren en kleding, verenigingen en diensten brengt de Belgian Boat Show de nautische lifestyle naar voren. Daarnaast is de opkomst van grotere, snelle motorboten van de meest roemruchte merken opmerkelijk.

Er zijn dit jaar opvallend meer bootmerken te zien, vooral in de sector bewoonbare, snelle motorboten.

Bij de zeiljachten blijft de trend duidelijk. Naast de sportieve jachten die met vrijetijds en professionele competitie flirten, is er alweer de meest representatieve variatie aan supercomfortabele jachten te zien en te bezoeken. Uniek voor deze boatshow is overigens dat het publiek nergens anders zo vlot de jachten van binnen kan bekijken en de vele comfortaspecten kan ontdekken: dubbele bedden, toilet en douchecellen, functionele navigatietafels, gezellige en ruime zithoeken en goed uitgeruste kombuizen.

Op het vlak van electronica staat de communicatie over en met de hele wereld centraal: e-mailverkeer en internetten op de oceaan is mogelijk op diverse, haalbare manieren. Qua navigatietoestellen biedt de combinatie van GPS, radar, computermonitoring van de diverse data in een overzichtelijke reeks van eenvoudige toestellen de mogelijkheid van zorgeloos navigeren. Dat betekent: weten waar je bent en waar je heen gaat in alle omstandigheden. Voor de wat ervaren zeevaarder is het ontvangen van weerkaarten een kleintje geworden, sterker: nieuwe software berekent aan boord welke koers de voordeligste is in functie van het vooropgestelde comfort (zo weinig mogelijk golfslag bvb) tot de zuivere snelheid (zo veel mogelijk dragende wind bvb)

Bij de motoren blijft de nadruk liggen op de hoogste ecologische normen zowel als op aangepaste prestatiecurven aan een welbepaalde functie. Stille, traaglopende buitenboordmotoren voor sportvisboten, snel acceleratievermogen voor waterskiërs of kleine lichte motortjes voor de bijboot van het grote jacht, de keuze bestaat.

Qua sportmotorboten is de variatie aan waterski- wakeboarding, vis- en werkboten nooit zo groot geweest. De RIBS vergroten hun 4x4 van de zee imago door de stoerheid van de semi opblaasbare boten alsmaar meer te mixen met comfort. Ze zijn nu ook verkrijgbaar met een meer luxe afwerking en kunnen meer zit- en ligplaatsen inbouwen of koelboxen, slaapplaatsen, geluidsinstallaties, tot en met een heus keukentje dat de term kombuis allang overstijgt.

Op het gebied van verhuur van motor- en zeiljachten worden traditionele formules extra belicht. Rustig toervaren op kanalen en rivieren in Ierland of Zuid-Frankrijk blijven gewoon het toppunt van onthaasting. Gelukkig is hiervoor nog steeds geen vaarbrevet of vergunning vereist. Maar uit de reeks bestemmingen vallen Kroatië en nu ook Montenegro op, zelfs ook met stip voor een nieuwe vaste ligplaats aan de Adriatische Zee. Verder is er een grotere schakering gekomen in het comfort aan boord van de verhuur en charterjachten. De Belgian Boat Show versterkt door de aanwezigheid van haast alle gespecialiseerde bedrijven met verhuurbotenvloten in binnen- en buitenland haar positie op de vakantieproviders markt.

Waterskiërs kunnen zich verlekkeren aan de talloze nieuwe en verbeterde accessoires en een groeiende keuze aan wakeboardingmateriaal. In primeur gaat ook de kleerkast open: februari is het moment op nieuwe warmte-isolatiepakken en een mooie reeks après ski kleding te ontdekken. Let qua technische uitrusting op de gelijkenis met het skiën op sneeuw. Hier ook moeten de waterskiërs en wakeboarders het van snelheid en sportiviteit en net zozeer van ‘kicks en fun’ hebben.

Qua diensten komt er bij het bekende aanbod aan professionele tweedehandsjachtenmakelaars, verzekeraars en financieringsformules nu ook voor het eerste en echte Pech op de Waterweg dienst van Fortis bij. Plus: je boot overbrengen van de ene kant van Europa naar de andere is nog nooit zo eenvoudig en tegelijk prijsaantrekkelijk geweest met een grotere keuze aan wegtransporteurs en nu ook transport over het water.

http://www.belgianboatshow.be/

Labels

Auteur

  • admin

Comments