Optimum Time introduceert nieuwe starthorloges

Optimum Sailing 463Optimum Sailing 463 In het najaar van 2006 introduceerde de Britse horlogefabrikant Optimum Time een uitgebreide reeks starthorloges voor de zeilsport. Deze ‘Optimum Sailing’ serie is gebaseerd op het welbekende OS 315-model en voorziet in een groot aantal stijlen en maten. Bovendien biedt elk type de voor wedstrijdzeilen noodzakelijke functies plus de alledaagse eigenschappen. Er is nu voor elk wat wils op verschillende prijsniveaus. On Deck verzorgt de distributie in Nederland.

De veel gebruikte gele klok aan de giek krijgt een opvolger, de rode OS 336. Het belangrijkste verschil is dat de nieuwe versie een tweeregel display heeft, waarop de werkelijk tijd en de ‘sailing timer’ te zien zijn. Daarnaast bezit het een kalenderfunctie. De OS 463 is een zeer geavanceerd model met ondermeer een getijdengrafiek, getijdenindicator voor drie locaties, elektronisch kompas en positie-indicator ten opzichte van het noorden. Voor de sportieve zeiler die in het dagelijkse leven ook graag een nautisch horloge draagt, is de OS 628b of OS 628m een geschikte keuze. Beide types ogen modieus met een ruwe, roestvrijstalen behuizing en een band van silicone rubber. Ze beschikken over de basisfuncties en de displays tonen alleen de tijd.

Optimum Time is gespecialiseerd in de ontwikkeling van horloges die voor een specifieke sport geschikt zijn. Alle modellen moeten makkelijk in het gebruik zijn, zeker in het heetst van de strijd!

Labels

Auteur

  • admin

Comments