Elan 410 - Wereldprimeur op Boot Düsseldorf

Elan 410Elan 410Het nieuwe high-tech design van de Elan 410 zal voor het eerst te bewonderen zijn op Boot Düsseldorf 2007. Daar introduceert Elan Yachts haar nieuwste ontwerp in de serie van performance cruisers. Het jacht is bedoeld voor de sportieve en veeleisende zeiler die comfort eveneens hoog in het vaandel heeft staan. Met een diepgang van 2.10 meter is het 12,30 meter lange schip ook zeer geschikt voor de Nederlandse zeiler die graag op het IJsselmeer en de kustwateren vaart.

Met de Elan 410 is Rob Humpreys er zeer goed in geslaagd een opmerkelijk goed gebalanceerd jacht te ontwerpen. Kiel, roer, tuigage en romp zijn optimaal op elkaar afgestemd, hetgeen resulteert in een uiterst stabiel en makkelijk te bedienen schip. Uitgangspunt in het ontwerp was dat het schip juist ook bij weinig wind goede snelheden weet te behalen. “Een aspect waar zowel wedstrijdzeilers als toerzeilers veel waarde aan hechten,” aldus Sieger Postuma van Elan Yachts. In de kuip is veel aandacht besteed aan de ergonomie, waarbij ook weer het multifunctionele karakter - wedstrijd- en toerjacht - van de Elan 410 voorop heeft gestaan. De strakke lijnen, krachtige lieren, het grote stuurwiel en de rechte neus zorgen eveneens voor een stoer uiterlijk. Verder valt het interieur op, met de strakke lijnen, de lichte kleurstelling en de donkere vloer.

3D VAIL technologie Elan Yachts bouwt haar schepen volgens de geavanceerde 3D VAIL technologie, waarbij voor de productie van de romp gebruik wordt gemaakt van de milieuvriendelijke vacuümtechniek. De romp wordt na het lamineren vacuüm gezogen en is dankzij deze techniek 50% sterker. De krachtige constructie zorgt ervoor dat al het gewicht van kiel en tuigage goed over de hele romp verdeeld kan worden en de romp zo nergens onnodig zwaar belast wordt. Samen met de superieure kielbevestiging kan de bemanning rekenen op een bijzonder veilig schip dat ook zware weersomstandigheden gemakkelijk aan kan. Alle Elan zeiljachten voldoen aan de strengste eisen van de Germanischer Lloyd’s goedkeuring.

Boot Düsseldorf: Hal 17, C23 De nieuwe Elan 410 wordt voor het eerst aan het publiek getoond op stand C23 in Hal 17 van Boot Düsseldorf (20 tot en met 28 januari 2007). Daarnaast toont de werf ook de Elan 340 (genomineerd voor European Yacht of the Year 2007), de Impression 344 (uitgeroepen tot European Yacht of the Year 2006), de Elan 37 en de Impression’s 514, 434 & 384 Daarmee kunnen bezoekers van Boot Düsseldorf de complete range aanschouwen en zich vergewissen van het innovatieve design dat Elan in haar laatste ontwerpen heeft doorgevoerd.

Elan Yachts Benelux, de Nederlandse importeur die sinds dit najaar is gevestigd in Medemblik, is de hele week op de stand aanwezig om met name Nederlandse klanten van advies te voorzien.

http://www.elan-marine.com/

Auteur

  • admin

Comments