Magnum 21 en Bee 6.5 voor sportieve zeilers

BeeGeeDe kleinere zeilbootjes werden tijdens de Belgian Boat Show een beetje overschaduwd door de imposante zeiljachten, zij blijven een sportief publiek dagzeilers aanspreken.Maxi Fun-Carre uit Wepion presenteerde twee sportieve types.

De trimaran Magnum 21 Benelux is een nieuwe versie van de bekende Magnum 21 maar dan aangepast aan het zeilen op de Noordzee. Hij is 4 meter breed en heeft een homologatie voor 6 personen. Hij gaat snel planeren en surfend kan de snelheid oplopen tot 20 knopen. Sinds de introductie in 2002 werden er reeds 350 exemplaren van in de vaart gebracht.

Een andere sportieve weekendboot bij Maxi Fun is de Bee 6,5 die deze maand zijn wereldpremière beleeft.De éénrompige boot weegt 480 kg, is 6,57m lang en 2,47m breed en vlot trailerbaar. Hij is voorzien van een flexibele mast in carbon die door zijn kromming als een boog alle windenergie benut, analoog aan een surfplank. Hij is uitgerust met een ophaalbare bulbkiel, diepgang 1,4 tot 1,7 meter. Als weekendboot biedt hij ook nog 4 slaapplaatsen. En de ‘ecologische’ optie bestaat uit een elektrische binnenboordmotor van 2,4kw.

Labels

Auteur

  • WaterTrends

Comments