Werkboot of powerboot, emotie voert boventoon

PowerOf het nu gaat om een werkboot of een powerboot, emotie speelt in beide gevallen een niet te onderschatten rol. Twee voorbeelden.

Het bedrijf Jusha uit Waarloos (Kontich) presenteert de Kroatische Marco Polo boten. Marco Polo yachts voegt de kracht van een werkboot samen met de meer emotionele toets van de pleziervaart en smeedt het samen tot een goed afgewerkte motorboot voor een breed spectrum aan activiteiten. Het tijdens de Belgian Boat Show tentoongestelde type ‘9’ van 9,3 meter heeft een 330 Pk dieselaandrijving die een cruisesnelheid van 26 knopen levert.

Dit type is verkrijgbaar in een gesloten, cabine versie of een open versie. De Classic, met hard top, biedt bescheiden comfort in de voorpiek, de stuurhut doet ook dienst als salon. Er is veel aandacht gegaan naar de klassieke, stijlvolle afwerking. Teakdek en gestikte bekleding is standaard.

Powerboatcenter uit Izegem, specialist in snelle motorboten, trekt dit jaar de kaart van Sea Ray die haar gamma Sundancer heeft vernieuwd. De 325 Sundancer is volledig hertekend en heeft nu meer extra’s aan boord. De open cockpit kan helemaal onder een tent ingepakt worden. Nieuw is de 245 Sundancer met een dwars geplaatst dubbelbed midscheeps en een verhoogde stuurpost. De boot is universeel in gebruik, mede dank zij de uitstekende vaarcapaciteiten. Hoewel hij alles heeft van een groot jacht is hij toch trailerbaar.

Foto boven, de Kroatosche Marco Polo, type ‘9’. Onderaan de nieuwe Sundancer 245.

Labels

Auteur

  • WaterTrends

Comments