Semaine Olympique Française: Evi Van Acker in top 5

SOF logoGoed nieuws van de Semaine Olympique Française te Hyères. Gisteren won Evi Van Acker de laatste reeks van de dag en zet daarmee haar opmars verder. Zij staat nu op de vijfde plaats in de Laser Radial klasse. Er was gisteren eerst geen wind in Hyères, maar die kwam gelukkig vrij snel doorzetten. Tegen de eerste reeks stond er weer een mooie 16 knopen, met af en toe wat uitschieters. Evi is op haar best in stevige windomstandigheden. sof catVoor Sebbe en Carolijn blijft het een moeilijke oefening. Sebbe vertelt: “Onze eerste start was mooi, maar iets te mooi. Ik had het zien aankomen, en deze keer had ik het er echt niet voor over een OCS te krijgen. We hebben dus besloten terug te keren, en als dusdanig zijn we zo'n minuut achter de vloot gestart. Het lijkt misschien niet veel, maar het is het wel. Een boot kapseisde iets na de start, en vertrok uiteindelijk tegelijk met ons.We gaven de moed niet op, en volle gas gingen we de anderen achterna. We haalden snel in, en wisten het uiteindelijk tot een 21ste plaats te brengen. Niet echt schitterend, maar rekening houdend met waar we vandaan kwamen best OK.De tweede reeks hadden we eindelijk eens geen slechte, maar gewoon een matige start. We moesten wel weer wegtacken, maar wisten het op een redelijk moment te doen. Er gingen zaken goed, er gingen zaken fout. Uiteindelijk eindigden we als 9de.Opnieuw moet ik hetzelfde besluit trekken. Er zit echt veel meer in. Ik begin echter te denken dat we de laatste maanden, en zeker de laatste weken misschien iets te veel hebben willen doen, en dat we nu oververzadigd zijn. Ik ben er zeker van dat we het ondertussen kunnen. Helaas slagen we er niet in het te tonen”. Het Belgische Tornado-team wil nog even doorzetten, maar dan een broodnodige rustperiode inlassen. Zij plannen nog enkele fun-wedstrijdjes in België, maar houden dan een paar weken de zeiltraining voor bekeken. Een week voor de Spa-regatta beginnen ze er dan terug aan, en hopelijk lonen hun inspanning en halen ze dan eindelijk eens de finale.In de 470-klasse zit er een moie regelmaat in de uitslagen van Bruno Van Antwerpen en Pim Peeters, zij scoren steeds vooraan in de 20, maar in de totaalstand vallen ze daarmee net buiten de top 50. Jim Haverhals en Ruben Philipse staan voorlopig op de 74ste plaats.Foto: Gilles Martin Raget

Labels

Auteur

  • WaterTrends

Comments