Sebbe en Carolijn zijn Belgisch Kampioen Multihull 2006

Kamp MultiDit weekend hebben Carolijn Brouwer en Sebbe Godefroid het Belgisch Kampioenschap multihull gevaren in Heist (13 en 14 mei 2006).

Ze wisten hun titel van vorig jaar te verlengen Het begon allemaal schitterend op zaterdag. Ze konden een stuurboord start voor de hele vloot nemen en zagen de rest nooit meer terug. Nadien waren hun concurrenten ook wakker geschoten en kregen ze het steeds moeilijker.

Uiteindelijk sloten ze zaterdag toch nipt als winnend af. Ze voeren een 1, 2, 3 en terug een 1.

Zondag begon met een korte uitstel. Sebbe legt uit: ,,Jullie gaan het niet geloven, maar er was niet genoeg water in de zee...?!?! Achter de grote muur van de haven in Zeebrugge zijn de stromingen immers veranderd, waardoor er zich langzaam maar zeker een grote bank creëert. Hierdoor kan je met laag water niet meer uit Heist vertrekken.

De eerste reeks ging alweer super. Wij hadden een prachtstart en konden alweer stuurboord voor de vloot varen. Er kwam nog wat druk, maar die konden we redelijk makkelijk de baas.

De volgende reeksen werd het spannender. We voeren alweer een 2 en een 3. Met nog één reeks te gaan begonnen we te rekenen. We konden het slechts van één team verliezen, indien zij de reeks zouden winnen. We besloten dus geen risico’s te nemen en hen het leven van voor de start al uiterst moeilijk te maken. Dit ging aanvankelijk goed, maar dan ook weer niet. Zij ‘sandwichten’ ons tussen henzelf en een andere boot, waardoor we nergens meer naartoe konden. Uiteindelijk kwamen we toch vrij, maar zij ook. Zij rondden de eerste boei aan de leiding, wij volgden, samen met een ander team, van dichtbij. Ons maakte het niet uit wie er won, als het Thierry en Alain het maar niet waren. We bleven hen onder druk zetten, en gaven zo een vrijgeleide voor de andere boten in de buurt om ons beide in te halen. Dit werkte uiteindelijk zeer goed.

Wij werden 3de, en Thierry en Alain 4de. De titel was voor ons!

In de notice of race stond helaas dat de prijsuitreiking pas om 18u30 zou zijn, dus we hebben eerst nog wat in de ijskoude wind staan afkoelen. Voor de rest was dit een prachtig kampioenschap. We hebben in 2 dagen 8 reeksen gevaren, in wisselende omstandigheden, maar met steeds een mooi zeilwindje. Zondag was de zon er zelfs bij tot dat we goed en wel afgetuigd waren. Echt een mooi weekendje, waarvoor dank aan de organisatie vaan VVW-Heist.” Sebbe en Carolijn (www.questforgold.be)

Resultaten: (52 deelnemers) 1. Carolijn en Sebbe OSRC Hobie Tiger 13p2. Thierry en Alain SNEH Capricorn 16p3. Patrick en Olivier RBSC Hobie Tiger 19p6. Luc en Marc OSRC Cirrus 49p10. Leclerq en Thomas OSRC Hobie Tiger 78p14. Van Hoogten en Anne OSRC Spitfire 99p16. Filip en Jean-Michel OSRC Hobie Tiger 104p

Labels

Auteur

  • WaterTrends

Comments