Evi haalt podium in afsluitende medaillerace Hyères

Evi aan de kant in Hyères: Evi aan de kant in HyèresIn de afsluitende medaillerace in de Laser Radial Klasse van de Semaine Olympic Française te Hyères, vorige vrijdag 28 april, wist onze landgenote Evi Van Acker beslag te leggen op de derde plaats. In de totaalstand werd ze daarmee zesde.

De laatste dag van de Franse Olympische Week stonden de zogenaamde medaillerace voor alle klassen op het programma. De medaillerace is voorbehouden aan de 10 best geklasseerde zeilers, de punten van deze reeks tellen dubbel en de reeks kan niet wegvallen. Deze formule wordt voor het eerste toegepast nadat de wereldzeilbond hiertoe eind vorig jaar besliste.

De weervoorspellers hadden een mooie 4 in het vooruitzicht gesteld, maar het werd een flauwe 1, waardoor het wachten was op de zeebries. Gelukkig kwam een westenwind opzetten waardoor de races iets vroeger van start konden gaan, alleen in de 470 klasse en de RS:X -vrouwen werd geen finale race gezeild. Van de aanwezige Belgen wist alleen Evi Van Acker zich te plaatsen voor de finale race. Daarin werd door de top 2 van het klassement, de Amerikaanse Page Railey en de Française Charlotte de Turckheim, ook de nummers 1 en 2 van het Laser Radial Kampioenschap 2005, een onderling duel uitgevochten. Hun verschil tussen beiden bedroeg slechts 5 punten. Daardoor kregen de andere deelnemers vrije baan.

De Chinese Lijia Xu won en veroverde de bronzen medaille in het totaal klassement.

In deze finale race werd Evi derde en zij bevestigde daarmee dat zij tot de wereldtop behoort.

In de top 2 bracht deze laatste race geen wijziging, het goud was voor de Amerikaanse, de Française moest zich weer tevreden stellen met zilver.

Het meest opmerkelijke feit, aldus de organisatoren, was dat de finale reeks in geen enkele van de klassen een wijziging in de top twee met zich bracht.

Foto’s: Gilles Martin Raget

Labels

Auteur

  • WaterTrends

Comments