Sebbe en Carolijn winnen Belgian F18 nationals 2006

Tijdens het weekend van 2 en 3 september werd in Koksijde het Belgisch kampioenschap Formule 18 gevaren. Er daagden om en bij de 40 deelnemers op. Die kwamen uiteraard vooral uit België, maar ook heel wat Nederlanders waren present en de Engelsen stuurden eveneens een ploeg. De voorspellingen voor beide dagen waren redelijk winderig. Na enige aarzeling werden op zaterdag 3 reeksen gezeild. De wind was nagenoeg parallel met de kust, maar kwam toch iets uit het land, waardoor het best vlak water was. Dit is altijd tof zeilen in een catamaran, die door de golven alleen maar wordt afgeremd.Na een spannend duel in de eerste reeks moesten Micha en Coen (Ned) uiteindelijk het onderspit delven, zij zeilden over hun spi en braken hun spiboom, waardoor Sebbe Godefroid en Carolijn Brouwer uiteindelijk makkelijk wonnen. In de twee volgende reeksen wisten ze telkens beslag te leggen op de tweede plaats.Zondag bevond Koksijde zich in de kern van de windzone, waardoor wedstrijdzeilen onmogelijk werd. Hierdoor wisten Sebbe en Carolijn vrij makkelijk ook deze Belgische titel op hun naam zetten. Patrick en Olivier werden tweede, gevolgd door Thierry en Alain. Micha en Coen, die twee reeksen wonnen, vielen buiten de top 10, omdat ze de eerste reeks er niet in slaagden te finishenDaarmee zit het Belgische seizoen er voor dit jaar op voor Sebbe en Carolijn. Vanaf volgende week (eerst een weekje echt vakantie) zullen ze zich terug volledig concentreren op hun Olympische boot, de Tornado. In december varen ze nog hun wereldkampioenschap op de Tornado.Meer informatie:http://www.questforgold.be/

Labels

Auteur

  • WaterTrends

Comments