‘BB Queen’ wint Dragon Gold Cup, Douarnenez

De voorbije week (29/8 tot 3/9) werd in het Franse Douarnenez de Dragon Gold Cup gezeild, het open wereldkampioenschap voor Draakzeilers. De wedstrijd werd voor het eerst in 1937 georganiseerd. Naast de 110 ingeschreven deelnemers uit 19 landen stonden er nog 35 kandidaten op de wachtlijst. Aan de top was het vooral een Duits-Deens-Brits onderonsje. De ‘BB Queen’ van Fritz Werner haalde het, nadat de Deense ‘African Queen’ van Schönher alles op alles had gezet en de laatste dagzege op zak wist te steken. In het algemeen klassement strandde hij op de derde plaats. ‘SeaBescuit’ en ‘BB Queen’ werden respectievelijk vierde en vijfde in de laatste race en wisten daarmee hun podiumplaatsen veilig te stellen.Nederland miste nipt de top 10, met ‘Hard Tackt werd André Du Pon net 11de. Van de drie Belgische deelnemers liet de ‘Ruuder’ van Jérôme Van Coillie (RNSYC) een 63ste plaats optekenen en daarmee werd hij beste Belg.Foto J. Vapillon.: Winnaar Dragon Gold Cup 2006 ‘BB Queen’ Volledige uitslag: http://www.dragongoldcup2006.com/fr/resultats.php

Labels

Auteur

  • WaterTrends

Comments