Nieuwe Ecover II en verlenging sponsoring

Het Belgische bedrijf van ecologische detergenten Ecover kondigde op 5 september 2006 aan dat de sponsoring van het Mike Golding Yacht Racing team wordt verlengd. De voorbij 5 jaar hebben blijkbaar voldoende ‘return on investment’ opgeleverd om de campagne verder te zetten.De Vendee Globe 2008 wordt het belangrijkste mikpunten.

Mike new boatVoor Mike Golding wordt dit dan de derde deelname aan deze prestigieuze wedstrijd. Ecover maakte ook meer details bekend over de nieuwe boot die ontworpen zal worden door Owen Clark Design, speciaal voor de Vendee Globe 2008. Deze ‘state-of-the-art’ Open 60 zal gebouwd worden bij Hakes Marine in Nieuw Zeeland en de tewaterlating is voorzien voor juli 2007. Owen Clark tekende ook voor de design van de Ecover I. Bij de keuze van de werf ging Golding niet over één nacht ijs. Hakes Marine kan bogen op heel wat ervaring en bouwde Grand Prix boten voor de America’s Cup, de Volvo Ocean Race en was heel succesvol met de TP52’s.

Momenteel gaat alle aandacht naar de Velux 5 Oceans waar Mike Golding aan deelneemt met de drie jaar oude Ecover I. Deze race start op 22 oktober 2006 in Bilbao, Spanje en zet koers naar Fremantle in West Australië en dan naar Norfolk, Virginia, USA om terug te keren nar Bilbao begin mei 2007. Dan zal de Velux 5 Oceans vloot een 30.000 mijl onder de kiel hebben.Voor Mike Golding is het de zesde maal dat hij de wereld rond zeilt en daarmee is hij zowat de meest ervaren solo offshore zeiler van het Verenigd Koninkrijk.Meer : http://www.mikegolding.com

Labels

Auteur

  • WaterTrends

Comments