14-jarige Michael Perham als jongste solozeiler Atlantische Oceaan over

Mike solo Atlantische oceaan over“Happy New Year !!!” , wenst de 14-jarige Michael Perham uit London iedereen toe van uit zijn Tide 28 waarmee hij bijna voor de kust van Antigua zeilt. Als de weergoden Michael goed gezind zijn, heeft hij komende woensdag 3 januari het record op zak van de jongste zeiler ooit die solo die Atlantische Oceaan over stak. Golven zo hoog als huizen heeft de knaap bedwongen met zijn Cheeky Monkey. Waters doorkruist waar het vol zat met haaien en orkaankrachtige stormen doorstaan. Een prestatie om u tegen te zeggen zo aan het begin van het nieuwe jaar.

Op 18 november verliet Michael met zijn slechts 8,5 meter lange Tide 28 de haven van Gibraltar. Na 3.500 mijl hoopt hij woensdag 3 januari om 10 uur Antigua-tijd met zijn 28 voeter de haven van Nelson’s Dockyard op het Caraïbische eiland Antigua binnen te lopen. Hij zal hiermee het record afsnoepen dat voorheen op naam stond van de 15-jarige Sebastion Clover uit Isle of Wight. Sebastian zette in januari 2003 het record op zijn naam door solo de Atlantische Oceaan over te varen aan boord van zijn 32 voeter Reflection.

“Ik kan haast niet geloven dat ik het bijna gehaald heb”, zegt Michael. “Het is fantastisch geweest, maar nu verlang ik toch naar een bed dat niet rolt en eten dat niet uit een blik komt.”Het eerste wat Michael en zijn vader, die zijn zoon als een schaduw met zijn eigen Tide 28 begeleidde tijdens de hele trip, is een goede stevige biefstuk friet eten op Antigua.

Wie het exploot van de jongste solozeiler ooit die de Atlantische Oceaan overstak, wil nalezen en meebeleven kan terecht op www.sailmike.com

Labels

Auteur

  • WaterTrends

Comments