Marquis 560 te bewonderen op Boot Dusseldorf

Motorboot adepten die van 20 tot 28 januari naar Boot Düsseldorf 2007 trekken, zullen er niet kunnen naast kijken. De Marquis 560 van het Amerikaanse Carver Yachts is er met zijn 17,5 meter zichtbaar aanwezig. Deze motorboot werd samen getekend met BMW Designworks USA. Jawel, hetzelfde ontwerpbureau dat wagens tekent, maar ook zonnebrillen, vliegtuigen, telefoontoestellen en dus ook motorboten. “De samenwerking geeft de Marquis 560 een agressief profiel, sierlijke lijnen en een vernieuwend design voor wat de inrichting betreft mede dankzij de gebruikte materialen”, weten ze bij Carver Yachts.

Licht en ruimte zijn een zeer belangrijk gegeven geweest bij het ontwerp van deze Marquis. Zo werd de eigenaarscabine voorzien van special ontworpen luiken die veel licht binnen laten, maar langs de andere kant de soms wel eens nodige privacy garanderen. In de eigenaarskajuit heeft men ook zo maar eventjes 2 meter stahoogte voorzien. De romp werd vervaardigd uit Knytex glasvezel. Stevigheid en betrouwbaarheid boven al bij Carver Yachts.

3.150 literU leest het goed. Om het mogelijk te maken uw horizont te verruimen aan boord van uw Marquis 560 werd deze uitgerust met fueltanks die 3.150 liter kunnen inslaan.

Voor wat de inrichting betreft, verwijzen we u graag naar www.marquisyachts.com. De inrichting in detail behandelen zou ons veel te ver leiden. De Marquis 560 is uiterst volledig ingericht. Er is aan zeer veel, om niet te zeggen nagenoeg alles gedacht.

Lengte 17,5 m Breedte 4,9 m Diepgang 1,5 m Hoogte boven waterlijn 5,61 m Fuel 3.165 l Slaapplaatsen 6 (met uitbreiding mogelijk tot 8 + 1 bemanningsruimte) Drinkwater 757 liter Gewicht 28 ton (met water en fuel aan boord) Basisprijs: 982.000 euro

Weetjes Een wel erg Belgisch klinkende naam stond in 1954 aan de wieg van Carver Yachts. George Verhagen bouwde samen met Charlie Carter in 1954 in een garage in Milwaukee, Wisconsin, hun eerste mahonie houten bootje. Vandaag de dag stelt de Genmar Group waaronder Carver Yachts valt niet minder dan 5.000 mensen tewerk. De Genmar Group heeft 200 modellen in hun catalogus staan, verdeeld over 15 merknamen waaronder Carver Yachts. Omzet: 1 miljard dollar.

Auteur

  • admin

Comments