Premiere 51': Italiaanse kogelvrije schone gebouwd door zeilers

Premiere 51'Premiere 51'Wie op zoek is naar een motorboot met een toch wel exclusieve lijn moet zeker eens zijn oog laten vallen op de Premiere 51. Een Italiaanse schone uitgevoerd in glasvezel/kevlar/aramat 600. Het gebruik van dit materiaal resulteert in een motorboot van 15,15 meter lang en 4,87 meter breed die toch slechts 13 ton weegt. Daarenboven zorgt het gebruikte kevlar, dat we onder andere ook terugvinden in motorhelmen en kogelvrije vesten, voor een waar 'anti-crash' schild. Stevig en toch licht die Premiere 51.

De Premiere 51' van de Italiaanse werf Premiere Yacht is een motorboot die eigenlijk het product is van de ontwerpers van zeilboten (Class Yacht Italy) aangevuld met de kennis van bouwers van marineschepen (Marine Team). Enkele van de bedenkers van de Premiere 51' helpen ook mee aan het ontwerpen van zeiljachten die deelnemen aan de Amreicas Cup. Na ontelbare uren van research, ontwerpen en bouwen werd de Premiere 51' een motorboot die volgens Premiere Yacht , zoals ook van een marineschip mag verwacht worden, werkelijk alle weersomstandigheden aan kan . Met zijn Volvo Penta 2 x 500 pk of 575 pk, haalt de Premiere 51' vlot 35 knopen. Daar zit de diepe V-vorm, die naar een militair ontwerp gebouwd werd met behulp van universitaite bollebozen, zeker voor veel tussen.

Exclusief en tijdloos designDe Premiere Yacht werf omschreeft hun motorboot als: "klassieke marine elegantie met een krachtige uitstraling. Wie naast eens een exclusieve lijn ook eens een andere kleur voor zijn motorboot wenst, kan kiezen uit maar liefst 200 kleuren.

Premiere 51'Premiere 51'De Premiere 51 kan geleverd worden in twee teak-houten interieur versies. Twee of drie cabines met twee badkamers en een achterdeks gelegen crew cabin. Verder nog een heldere, luchtige dinette met aansluitend een bank in C-vorm, een tafel natuurlijk en het kombuis. Een filmpje bij het avondeten kan bekeken worden op de televisie. Deze kan indien niet in gebruik netjes worden aan het oog onttrokken. Wordt het te warm aan boord dan zorgt de airco voor verkoeling. Een frisse neus halen op het brede en veilige gangboord is natuurlijk ook een optie. Zoals de bouwers zelf zeggen: Het is niet mogelijk om de Premiere 51' te beschrijven in enkele lijnen omdat het het resultaat is van een onwaarschijnlijk aantal uren uiterst intensief werk.

Bovenal straalt de Premiere 51' ... made in Italy uit.

Voor alle info: www.premiereyacht.it

Labels

Auteur

  • WaterTrends

Comments