Hanse 430e in wereldprimeur op Boot Düsseldorf

Hanse 430eHanse 430eTerwijl er op de London Boatshow die nu vrijdag 5 januari van start gaat niet echt veel wereldprimeurs te rapen vallen, is het voor de Hanse liefhebbers uitkijken naar Boot Düsseldorf waar op 20 januari de Hanse 430e in wereldpremière gaat. Voor wie echter Boot Düsseldorf niet op zijn agenda heeft staan, geen nood! De Hanse 430e zal ook op onze eigenste Belgian Boat Show in Gent te aanschouwen zijn.

Hanse verwacht veel van zijn nieuwste 43 voeter. Juist geteld 13,25 meter lang, 4,25 meter breed, twee stuurwielen en in epoxy. Het is nu net dat epoxy dat volgens jachtenbouwer Hanse het zeiljacht sterker, stijver en stabieler maakt. Het design is van de hand van Judel/Vrolijk & co. Richtprijs: 149.500 euro (zonder btw welteverstaan). Hiervoor krijgen de Hanse liefhebbers een naar eigen zeggen snel, stabiel en gemakkelijk te bedienen zeiljacht met een overvloed aan ruimte dankzij het strakke interieur.Keuze ten over wat de inrichting van de 43 voeter betreft. Drie of vier hutten, verscheidene mogelijkheden om het salon naar eigen wens en goesting in te delen. Twee houtsoorten en stofferingen naar wens. Een ruime natte cel met afgescheiden doucheruimte en voor de trotse eigenaar in zijn eigenste voorkajuit zijn eigen natte cel. Een verswatertank van 320 liter zorgt voor enig doucheplezier.

Hanse 430eHanse 430eHet totale zeiloppervlak van om en bij de 126 vierkante meter heeft volgens Hanse geen enkele moeite met het voorstuwen van de 10,4 ton wegende Hanse 430e. Hier zorgt een grootzeil voor van 61 m², een voorzeil van 49 m², een Genua 140 % van 65 m² en een gennaker van 140 m² voor. Genua en gennaker worden niet standaard meegeleverd. Wel standaard is de Hanse 430e uitgerust met een kiel van van 2,20 m, maar ook een 1,80 m kiel behoort tot de opties. De inrichting van de kuip en de twee stuurwielen maken het mogelijk om het jacht alleen te zeilen. Hierbij geholpen met een motor van 40 pk die aangesloten werd op een fueltank van 140 liter.

Voor meer info : www.hanseyachts.com

Auteur

  • WaterTrends

Comments