SmartRigging levert PBO verstaging voor "ATHOS"

athosSmartRigging kondigt aan dat het de 204 voet schooner "ATHOS" (op dit moment in Nederland in aanbouw) zal gaan voorzien van PBO verstaging. Dit betreft het grootste project ter wereld met lichtgewicht verstaging. Een revolutionaire techniek die in 2005 door SmartRigging werd geïntroduceerd.

Het project "ATHOS" is reeds in handen van de grote namen in de Nederlandse jachtbouw. Het ontwerp van Andre Hoek is in aanbouw bij Holland Jachtbouw. Het schip zal worden gebouwd in aluminium. Het schip zal worden uitgerust met een carbon mast van Rondal.

SmartRigging is gevraagd het team te komen versterken om "ATHOS" maximale zeilperformance te geven met behulp van PBO verstaging.

"ATHOS" zal, met haar 204 voet, de grootste particuliere zeilschoener ter wereld zijn als zij begin 2009 van stapel loopt.

SmartRigging zal voor dit project alle verstaging leveren. Er zal tot 80% gewicht bespaard worden ten opzichte van conventionele verstaging. Ook zal dit project veel voordeel genieten van de ervaring opgedaan door SmartRigging bij de laatste edities van zowel de America’s Cup als de Volvo Ocean Race.

Rinze van der Schuit, managing director van SmartRigging, legt uit: "De eigenaar van ATHOS heeft ons bij de bouw betrokken vanwege onze expertise op het vlak van lichtgewicht verstaging. Dit project zal op veel manieren het maximale vragen van ontwerp en technologie, de verstaging is daarop geen uitzondering."

Voor meer informatie: www.smartrigging.com

Labels

Auteur

  • admin

Comments