Inzoomen op de sponsors van de 20ste Nikon Antwerp Race

Nikon Antwerp RaceOp de vooravond van de 20ste Nikon Antwerp Race is het goed om te benadrukken dat het zonder sponsors niet zou mogelijk zijn om dit geweldige evenement te organiseren.

Nikon is de hoofdsponsor. Prettig neveneffect hiervan zijn de 200 fotografen die op uitnodiging van het digitale en analoge cameramerk een stuk van de race op de gevoelige plaat (megapixel sensor of fijnkorrelige pellicule) gaan vastleggen.

Voor Nikon is dit een extra service die in het verlengde ligt van andere grote sportmanifestaties in tennis, autorally, enz waar Nikon nadrukkelijk aanwezig is. Het is ook het cameramerk dat je regelmatig voor de ogen van de grootste zeilfotografen van deze waterrijke planeet ziet. Ze waarderen het omwille van de vlijmscherpe beelden op de ultra hoge resolutie sensoren, de variatie aan objectieven met extreme brandpuntsafstanden en hoge lichtsterkte, de betrouwbaarheid van het materiaal en de flexibiliteit in gebruik.

SLAM, het bekende Italiaanse zeil- en watersportkledingmerk, zorgt voor de teamkleding. SLAM koppelt haar imago aan wel meer zeilraces van formaat.

Fortis Yacht Services grijpt de kans om haar diensten op vlak van financiering, leasing en assistentie op het water te benadrukken. Ook zij doen volop mee in het feest en nodigen een 200-tal goede klanten uit die naar de finish komen kijken.

De Provincie Antwerpen, San Pelegrino water en Mobile Vision, ontwerper van games en ringtones spelen ook mee, net als het onmisbare De Koninck. Bekend om amberkleuring maar ook blond bier, zeer frequent gepeild aan de togen van de beste yachtclubs in deze Euregio.

Alle maritieme diensten op en rond de Schelde zijn actief van de partij: Rijkswaterstaat, DAB Vloot (het loodswezen), de Schelde-radarketen / scheepvaartbegeleiding, de Nederlandse en Belgische Rivierpolitie enz.

Verder kan de Nikon Antwerp Race rekenen op technische en logistieke steun van Multraship, Defensie, de Marine en de Haven van Antwerpen zonder daarbij de gastvrijheid van Jachthaven Antwerpen Willemdok en Linkeroever te vergeten. Multraship en de Marine zorgen voor start en assistentieschepen. Verder is er zowat iedere rescue en race assistentie boot van iedere van de participerende en organiserende clubs op het water.

Mediatiek zijn Yachting Sud, Varen en ClubRacer.be de uitgelezen (!) partners.

Sailing.be, alias voor Axel De Cock coördineert het evenementiele geheel, terwijl de race zelf mag genieten op de onbaatzuchtige inzet en medewerking van tientallen vrijwilligers van de vijf Antwerpse jachtclub -RYCB, VVW, KLYC, HWV, SRNA en een van Breskens WVB. Daarrond zijn nog aanzienlijk wat medewerkers en andere vrijwilligers actief.

Meer info: Nikon Antwerp Race

Auteur

  • admin

Comments