Vaarwijzer Noordzeekust

Vaarwijzer NoordzeekustUitgever Hollandia nieuwste: Vaarwijzer Noordzeekust.

De noordzeekust is een van de gevaarlijkste ter wereld. Er is nauwelijks een plaats om te schuilen, stroom, brekers en deining kunnen een groot gevaar vormen en op onhandige plekken liggen zandbanken. Michiel Scholtes trok van Nieuwpoort naar Delfzijl en sprak met zeilers, reddingbootschippers en vuurtorenwachters. In samenwerking met de auteurs van een aantal andere Vaarwijzers ontstond een praktisch naslagwerk, waarmee zeilers de aanloop van een van de havens of zeegaten op verantwoorde wijze kunnen uitvoeren. Met duidelijke routekaarten, foto’s en vaaraanwijzingen.

Michiel Scholtes zeilde jarenlang langs de kust als charterschipper, als zeilinstructeur en met zijn eigen klassieke zeiljacht Eenhoorn. Hij beschrijft de bekende havens en routes, waagt zich daarbij vaak stijlvol buiten de gebaande paden en geeft, behalve dat hij aanwijzingen verschaft voor het varen zelf, ook zijn eigen ervaringen weer.

Bestellen:

Vaarwijzer De NoordzeekustVaarwijzer De NoordzeekustMichiel Scholtes

Auteur

  • admin

Comments