Moody 45DS de nieuwste Moody van Hanse Yachts

Op de komende London Boat Show (11-20 januari 2008) stelt de Britse jachtenbouwer Moody in wereldpremière de Moody 45 Deck Saloon voor. De Moody 45 DS is het eerste Moody zeiljacht dat gebouwd wordt na de overname eerder dit jaar door Hanse Yachts. De Moody 45 DS heeft qua opbouw veel weg van een catamaran. Geen trappen om het dekhuis te bereiken dat op hetzelfde niveau ligt als de kuip. Een catamaranbehuizing op een enkelvoudige romp. Misschien wordt met de Moody 45DS een nieuw type zeiljacht gelanceerd: de monomaran.

OngewoonAfgaand op de eerste afbeeldingen zal de Moody 45 Deck Saloon een wat ongewoon uitziend zeiljacht zijn, maar dat mogelijk toch wel enig succes zal kennen. Zij die dat ruimtegevoel van op de huidige generaties catamarans weten te appreciëren, maar het zo niet begrepen hebben op de veel plaats innemende tweerompers, zouden wel eens de ideale combinatie kunnen vinden in de Moody 45 DS.DekhuisHet ruime, klare, panoramische dekhuis met daarin het salon, de keuken en navigatiehoek bevinden zich op hetzelfde niveau als de kuip. Vanuit de kuip ga je zonder trappen via de dubbele deur het dekhuis binnen. Het geeft misschien een wat hoge opbouw op het dek, maar er is hier dan ook geenszins sprake van een ‘onderdeks’, laat staan 'kelder' gevoel.DoorkijkStaand aan de stuurwielen moet men door de dubbele deur en de panoramische ruit vooraan moeiteloos doorheen het dekhuis kunnen kijken. Toch wel handig bij het manoeuvreren met de 12,93 m lange en 4,57 m brede Moody 45 DS.Zij die het zo niet begrepen hebben op ongure weerselementen zullen het dak dat aansluit op het dekhuis en ongeveer 1,8 meter van de kuip overdekt, weten te appreciëren.De Moody 45 DS komt er in drie mogelijke cabine-uitvoeringen en 4 verschillende deck saloon layouts. VoorsmaakjeWie niet kan wachten om de Moody 45 Deck Saloon in het echt te aanschouwen, kan tussen 27 oktober en 4 november op de 48ste International Boat Show Hamburg al eens gaan kijken naar een video trailer waarop de Moody 45 DS voor het eerst te ontdekken zal vallen. www.moody-yachts.com

Labels

Auteur

  • WaterTrends

Comments