Etap 28s genomineerd als "Boot van het Jaar" in de VS

Etap 28sOp de Etap Yachting werf in het Belgische Malle is het feest. Men kreeg er zopas het bericht dat de ETAP 28s genomineerd werd voor de "Boat of the Year 2008" in de Verenigde Staten.“Opgezet door het zeilmagazine Cruising World is de Boat of the Year award de grootste jaarlijkse bekroning voor zeilbotenconstructeurs”, licht men bij het terecht fiere ETAP Yachting de award toe.

Selectie“Cruising World nomineerde 24 zeiljachten in zes categorieën. De ETAP 28s werd genomineerd in de categorie Small Cruisers. Normaal worden enkel zeiljachten groter dan 30 voet in deze categorie toegelaten, maar de jury vond het een zo interessant jacht dat ze toch besloten de ETAP 28s te in de selectie op te nemen”, weet men bij ETAP.

Inspectie“Twee onafhankelijke jury panels van industrie experten hebben de jachten geëvalueerd en getest bij uitgebreide inspecties tijdens de Annapolis U.S. Sailboat Show en proefvaarten tijdens de dagen aansluitend op de Show.""Zij evalueerden design, constructie, zeewaardigheid, prestatie, doel van het jacht, conformiteit aan het gebruik waarvoor ontworpen en de prijs. Deze award richt zich op productiejachten die ontworpen en uitgerust zijn voor kustnavigatie en offshore cruising en zeiltochten.”WinnaarDe winnaar van the Boat of the Year award zal in de januari-uitgave van Cruising World bekendgemaakt worden.www.etapyachting.com

Labels

Auteur

  • WaterTrends

Comments