Ship Support stoomt Euronav Belgica van Dixie Dancercour klaar voor Antarctica

In de haven van Nieuwpoort wordt zaterdag 6 oktober omstreeks 11 uur de expeditie "In the wake of the Belgica" van poolreiziger Dixie Dansercoer hervat. Eerder werd de Antarctica-expeditie onderbroken wegens een probleem met de ophaalbare kiel.Daan Harnisfeger van Ship Support uit Nieuwpoort en zijn ploeg waaronder de ervaren solo-zeiler Ronny Nollet zijn de afgelopen twee weken druk in de weer geweest met het in orde brengen van het stalen 47 voet lange expeditiejacht “Euronav Belgica”.

Antarctica"De expeditie gaat door zoals gepland en we verwachten Antarctica te bereiken zonder vertraging", zegt Dixie Dansercoer. Dixie zelf zal in eerste instantie slechts meevaren tot Brest om zich ervan te vergewissen dat alles aan boord perfect loopt. Van daaruit zal het zeilteam rechtstreeks naar Ushuaïa in Zuid-Amerika varen. Daar gaan begin december de andere expeditieteamleden aan boord.Vanuit Zuid-Amerika zal het expeditieteam de beruchte "Drake Passage" over zeilen naar het Antarctische schiereiland.Gerlache110 jaar nadat de Belgische ontdekkingsreiziger Adrien de Gerlache zijn historische zuidpoolexpeditie aanvatte, willen Dixie Dansercoer en zijn team poolreizigers exact dezelfde route afleggen als de Gerlache. Tijdens hun zes weken durende expeditie in en rond de "de Gerlache Strait" zal het team dezelfde 20 landingen maken die ook Adrien de Gerlache maakte. Tijdens de tocht zullen onder meer meteorologische en ecologische gegevens verzameld worden De expeditie op de voet volgen en meer te weten komen over de Euronav Belgica kan via : www.inthewakeofthebelgica.com

Auteur

  • WaterTrends

Comments