Jeanneau onthult nieuwe Prestige 38S

Alhoewel het voorzien was om de Prestige 38 Sporttop in september aan het grote publiek voor te stellen voorziet de Franse motorjachtbouwer Jeanneau de première in januari van volgende jaar op de botenbeurs van Dusseldorf of deze van Londen.

Vandaag wordt al een tipje van de sluier gelicht met twee ontwerptekeningen. “Een onuitgegeven concept”, noemt Jeanneau zijn Prestige 38S. De Prestige 38 Sporttop zal vermoedelijk vanaf maart leverbaar zijn. Net op tijd voor het nieuwe vaarseizoen.Twee kuipenDe Prestige 38 Sporttop zal beschikken over twee kuipen. Een luxe die tot nu voorbehouden was voor 40 voeters.Een eerste kuip situeert zich rond een tafel die zich traditioneel vooraan onder elektrisch te openen de sporttop bevindt. De tweede kuipruimte bevindt zich achteraan op het achterdek dat desgewenst snel kan omgebouwd worden tot zonnekloppersdek of waar men gezellig en comfortabel kan zitten rond een tweede tafel.Twee kajuitenVolgens de laatste tekeningen zal de Prestige 38S over twee kajuiten beschikken, waarvan één over de volle breedte van het motorjacht. Een zeer ruim salon en een volumineuze omkleedruimte maken het geheel af.

Twee motorenDe romp werd ontwikkeld door de befaamde Amerikaans scheepsbouwer Michael Peters die eerder al de rompen van de Prestige 42 en de Prestige 42 S ontwierp. Tweemaal 320 pk van de Cummins QSD 4.2. stern drive motoren staan garant voor voldoende voortstuwing.

Bijboot Nog opmerkelijk voor de Jeanneau Prestige 38S is de zogenaamde ‘garage’ onder de kuip waar een bijboot in past. Ook dit was tot voor kort voorbehouden voor 40 voeters.Voor prijzen en meer info kan u terecht bij uw plaatselijke Jeanneau dealer.

Labels

Auteur

  • WaterTrends

Comments