Teaky Beach - Stern platform wint Dame Design Award Mets 2007

Teaky BeachBill Dixon, juryvoorzitter van de DAME Award, heeft bij de start van de METS Tradeshow op 13 november 2007 de winnaar van deze prestigieuze prijs bekendgemaakt. Bij meer lezen de belangrijkste punten uit het juryverslag over de winnaar.

De DAME Awards worden toegekend als erkenning voor een elegant ontwerp, functionele schoonheid en gebruiksgemak. Deze aantrekkelijke kwaliteiten zijn zeker terug te vinden in de overall winner van dit jaar, de Teaky Beach - Stern Platform Chaise Longue van Opacmare S.p.A. uit Italië.

De Teaky Beach is een bijzonder stijlvol product dat volledig kan worden geïntegreerd in het dek als het niet in gebruik is. Hiermee komt dat deel van het jacht vrij voor andere doeleinden.

Maar als iemand wil zonnebaden of op dek wil ontspannen, kan de Teaky Beach snel worden omgetoverd tot een uitermate comfortabele loungestoel met behulp van de verborgen hydraulica, een kussen en een overzichtelijk draagbaar elektronisch bedieningspaneel.

Het ontwerp van de hydraulica is zó uitgekiend dat de Teaky Beach slechts een diepte heeft van zo’n 75 mm. Hierdoor is een normale stahoogte mogelijk in de onderliggende cabine.

Hoewel dit product zich richt op het topsegment van de markt dat nu zeer in trek is, kan het ook worden geplaatst op jachten van slechts 20 meter.

Voorzitter van de jury Bill Dixon: “Ik vind dat we hier een terechte winnaar hebben. De voltallige jury was enthousiast over de eenvoud en de originaliteit van het product dat elk jacht iets extra's geeft. En net zoals bij elk kwaliteitsontwerp is het na de inspiratie van een nieuw idee vooral de uitvoering in een commercieel product die telt. Het eindproduct is eenvoudig te plaatsten en, nog belangrijker, neemt weinig ruimte in. Ik geloof dat de Teaky Beach kan worden toegepast in allerlei locaties op zowel motor- als zeiljachten.”

Over METS

METS, ’s werelds grootste vakbeurs voor scheepsuitrusting en -toebehoren voor de pleziervaart wordt georganiseerd door Amsterdam RAI in samenwerking met de International Council of Marine Industry Associations (ICOMIA). De vakbeurs richt zich op jachtbouwers, jachtontwerpers, reparateurs, distributeurs, dealers, groothandelaren, captains, jachthavenexploitanten en fabrikanten uit de hele wereld.

Meer informatie over METS vindt u op www.metstrade.com

Auteur

  • admin

Comments