Noordzeegezichten

Noordzee gezichtenCadeauboekje voor onder de kerstboom.

De Noordzee is ons grootste, maar tegelijkertijd ook ons meest onbekende natuurgebied. Veel mensen komen niet veel verder dan het strand en zien de zee vooral als een grijze vlakte met water. Maar in en op dit water is juist heel veel te beleven! Er zwemmen zeehonden, dolfijnen en zelfs walvissen, en onder de golven gaat een rijk en divers zeeleven schuil.

Kijk mee naar de fascinerende natuur voorbij het Noordzee-strand. Noordzeegezichten neemt een duik in het water en laat zien hoe prachtig onze Noordzee is. De korte en luchtig geschre-ven artikelen geven samen met de schitterende foto’s een beeld van een levendige zee, waar veel gebeurt en waar iedereen op zijn of haar manier van kan genieten. Onderzoekers, vissers, duikers en vele anderen vertellen hun eigen Noordzeeverhaal.

Naast de natuur komen ook de menselijke activiteiten aan bod, waaronder visserij, scheepvaart, watersport en het opwekken van windenergie. Hieruit blijkt hoe afhankelijk we eigenlijk zijn van de Noordzee. Daarom is het van het grootste belang om de natuur en het gebruik ervan in evenwicht te houden. We kunnen immers niet zonder een schone Noordzee.

Noordzeegezichten is geschreven door Stichting De Noordzee, een onafhankelijke natuur- en milieuorganisatie die zich inzet voor een duurzaam gebruik van de Noordzee.

Noordzee gezichten bestellen:

NoordzeegezichtenNoordzeegezichten

Auteur

  • admin

Comments