Facelift voor Sunbeam zeiljachten

De SUNBEAM zeiljachten hebben enkele belangrijke aanpassingen ondergaan zowel wat het interieur als het exterieur betreft. Daarmee zijn de jachtontwerpen van de Oostenrijkse werf moderner en nog comfortabeler geworden. Meer licht, meer opbergruimte, meer luxe en meer keuze in kleuren en materialen zijn enkele voorbeelden van de doorgevoerde verbeteringen.

FunctioneelDirk Jan Agter, vertegenwoordiger van SUNBEAM Yachts: “Onze jachten hebben een bijzonder goede reputatie waar het de bouw en zeileigenschappen betreft. Qua design heeft de werf nu een enorme sprong voorwaarts gemaakt door belangrijke aanpassingen door te voeren. Daar is heel voorzichtig mee omgegaan omdat de veranderingen geen afbreuk mochten doen aan de uitstraling, herkenbaarheid en degelijkheid van de SUNBEAM jachten.”Interieur“Veel veranderingen leveren niet alleen een moderner en lichter interieur op, maar gaan eveneens gepaard met functionele verbeteringen. Zoals bijvoorbeeld de strakkere, lichte afwerking van het plafond in de kajuit, waarin oprolbare muggenhorren geïntegreerd zijn. De wegering van de romp nu in gebroken witte kleur draagt bij aan de thermische isolatie. De salonkussens zijn opnieuw ontworpen en worden gemaakt op basis van een techniek uit de luxe meubelwereld, bijzonder comfortabel dus.”

“Door een nieuw design van alle hang- en legkasten, is er maar liefst 30% meer bergruimte gecreëerd. En ook de strakke plissé gordijnen, verbeteringen in het ontwerp van het werkblad in de kombuis en meer luxe in de natte cel, dragen bij aan de optimalisering van het interieur. Bovendien kunnen klanten voortaan kiezen tussen een scheepse mahoniehouten betimmering of een modern interieur in Fineline teak.” BovendeksOok bovendeks zijn enkele veranderingen doorgevoerd. Zo zijn de frames van de luiken en vensters in hoogglans aluminium, wat veel mooier staat bij de glanzende rvs-beslagen. De gasdrukveren in de kuipdeksel zijn nu ook in rvs beschikbaar en de sprayhood wordt voortaan voorzien van een uitritsbaar middenraam, waardoor een goede ventilatie mogelijk is. Om de hele opbouw een up-to-date look te geven is de blauwe striping hier nu weggelaten.“Hoewel de verbeteringen bovendeks echt in de details zitten, geven deze de SUNBEAM jachten toch een strakkere uitstraling, zonder dat de klassieke en elegante look uit het oog verloren is,” aldus Dirk Jan Agter. Over SUNBEAM De SUNBEAM zeiljachten worden op de Oostenrijkse Schöchl jachtwerf gebouwd. Dit echte familiebedrijf heeft ruim 55 jaar ervaring in de polyester jachtbouw. De aangeboden range van SUNBEAM jachten bestaat uit 24 tot 53 voeters. SUNBEAM YACHTS Benelux vertegenwoordigt de werf sinds mei dit jaar in de Benelux.

www.sunbeam.at

Labels

Auteur

  • WaterTrends

Comments