Bénéteau zeiljacht Océanis 37

Recentelijk stelden we u de Océanis 31, de kleine broer van de Océanis 37 van Bénéteau voor. Tijd nu om de Océanis 37 te belichten. De Océanis 37 iséén van de vijf ontwerpen van de nieuwe generatie zeiljachten die de Franse zeiljachtenbouwer Bénéteau sinds vorig jaar te water liet. “De Océanis zeiljachten verenigen de perfecte harmonie tussen de lijn, het functionele en de prestaties”, prijst Bénéteau de Océanis reeks aan.“Wat de Océanis 37 zo verschillend maakt van andere even grote zeiljachten is de pure en elegante lijn van het jacht, een romp die ontwikkeld werd om snel mee te zeilen, een ruime ‘cruising’ kuip, waarbij veel aandacht ging naar de veiligheid bij het manoeuvreren en een interieur waar bedachtzaam werd omgesprongen met de beschikbare ruimte waardoor licht, stijl en zeker opbergruimte optimaal aandacht kregen", omschrijft Bénéteau de snelle cruiser.

Lange tochtenDe Océanis 37 is een snelle cruiser die het dankzij haar uitrusting mogelijk maakt om er lange tochten mee te maken. Een grote koelkast (110l), zo maar eventjes 346 liter wateropslag mogelijk en opbergruimte om ‘u’ tegen te zeggen. In de kuip is ook plaats voorzien om makkelijk een reddingsvlot op te bergen wat onontbeerlijk is op lange tochten.

Lange medemensDe Océanis 37 kan verkregen worden met 2 of 3 kajuiten. De kajuit vooraan het jacht heeft aan het voeteinde van het bed een stahoogte van 1.90 m. Het bed zelf is 2.10 m op 1.87 m. Voor de iets grotere medemens onder ons is dit goed om weten. De kajuit of kajuiten achteraan hebben zelfs een stahoogte van 1.94 m en bedden van 1.95 lang.65m² zeilEens de 30 pk motor het zwijgen opgelegd, neemt de 65 m² zeiloppervlak de 11,47 m lange en 3,91 m brede Océanis 37 mee over de golven.PrijsVoor een prijs van rond de 113.500 euro heeft een Océanis 37. “Waar voor uw geld”, luidt het bij Bénéteau.

Labels

Auteur

  • WaterTrends

Comments