Bénéteau Océanis 31 kleine broer van Océanis 37

In al het geweld van steeds maar een voetje meer was de nieuwste van Bénéteau, de Océanis 31, ons wat ontgaan. Onterecht echter.De Océanis 31 heeft buiten zijn afmetingen alles mee van zijn grote broer de Océanis 37.De Océanis 31 van Bénéteau werd onlangs door de collega’s van het Franse Voile Magazine uitgeroepen tot zeiljacht van het jaar.De Océanis 31 is volgens Bénéteau de ideale cruiser om er met familie en vrienden op uit te trekken.

OcéanisIn 2005 lanceert Bénéteau met de Océanis 50 een nieuwe generatie cruiser zeiljachten. Al snel liepen de Océanis 46, 43 en 40 van stapel. Een succes zo blijkt want op twee jaar tijd werden meer dan 800 Bénéteau Océanis zeiljachten verkocht.

Na de Océanis 37 die in oktober te water werd gelaten is het nu aan de Océanis 31 om aan het grote zeilerspubliek te worden voorgesteld. De bezoekers aan de Salons Nautiques van Parijs, Londen en Düsseldorf krijgen de Océanis 31 in primeur te zien. Aandacht voor leefruimtesDe Océanis 31 kreeg niet alleen veel mee van zijn grotere broer de Océanis 37, maar wie de Bénéteau zeiljachten wat kent, herkent er ook de Océanis 311 en de 323 in. Toch twee cruiser zeiljachten die meer dan 2.000 eigenaars vonden over heel de wereld.Tijdens het ontwerp van de Océanis 31 werd veel aandacht besteed aan de leefruimtes aan boord. Op een cruiser verblijft men nu eenmaal iets vaker onderdeks dan op een kale racer.

Zo de keuken bijvoorbeeld. Ondanks de ‘amper’ 31 voet heeft de Océanis 31 een keuken die een keuken is, met onder andere twee inoxen wasbakken en een werkblad waarop men toch al een aardige menu kan op samenstellen.Het salon is dankzij de luiken aan de zijkanten en op het dak licht en luchtig. Twee slaaphutten en een toilet maken de zaak onderdeks af. Voor wie gesteld is op een tikkeltje meer comfort bestaat de “Exclusive” versie.Diepgang 1,30 mOm de haven uit te varen met de 9,66 m lange en 3,39 m brede Océanis 31 kan u beroep doen op de20 pk Yanmar motor. Eens de motor uit neemt een grootzeil van 24,60 m² en een genua van 22,80 m² het over.Standaard is de Océanis 31 uitgevoerd met een kiel van 1,80 m, maar een kiel van slechts 1,30 meter behoort ook tot de mogelijkheden.www.beneteau.com

Labels

Auteur

  • WaterTrends

Comments