Harken RigTune Pro om nauwkeurig en digitaal de stagspanning te meten

Harken rigtune proTijdens de METS 2007 introduceerde Harken de RigTune Pro: een digitale wantspanningsmeter. Harken ontving er een “special mention” voor de DAME Award voor. Met de RigTune Pro kan de spanning van het stag zeer nauwkeurig worden bepaald, wat een precieze trim van de mast mogelijk maakt.

De Harken RigTune Pro is geschikt voor staaldraad, rodrigging en zelfs PBO-verstaging tot een dikte van 5mm. Grotere maten volgen op termijn.

Distributeur On Deck levert de Harken RigTune Pro tegen de advies winkelprijs van 295,00 euro (incl. BTW).

Het bepalen van de spanning op het stag verloopt via een driepuntsmeting. De RigTune Pro wordt op het stag geplaatst. Na het overhalen van de hendel, verschijnt de wantspanning met een nauwkeurigheid van circa 1 kilo op het scherm. Daarvoor hoeft niet eerst de spanning van het want afgehaald te worden.

De mogelijkheid om een bepaalde set up gemakkelijk terug te halen, is van essentieel belang voor de bootsnelheid. Daarom is het zo belangrijk om precies te kunnen meten.

http://www.harken.com/

Auteur

  • admin

Comments