Feeling 55 nieuw van Alliaura Marine

Wie binnenkort naar de Salon Nautique de Paris trekt en van plan is zijn horizonten te verruimen, kan er de Feeling 55 van Alliaura Marine ontdekken.

Het vlaggenschip van Alliaura Marine spits zich toe op die zeilers die het wat ruimer zien dan enkel wat spelevaren in de Noordzee alleen. De Feeling 55 kreeg een EC Certificaat klasse A mee. Goed voor de wijde oceanen dus.Standaard beschikt de Feeling 55 over twee stuurwielen, twee motoren elk goed voor 55 pk, elektrische winchen, een compleet uitgeruste elektronische navigatiepost, een ruime technische ruimte, een zelfkerende fok en een automatisch reefsysteem voor het grootzeil.1,25 m diepgangVoor het overige is de Feeling 55 vooral gebouwd om deugdelijk en degelijk zeemanschap te ervaren. Ruim is het 16,80 meter lange en 5,20 meter brede zeiljacht wel. Wie kiest voor de uitvoering met de ophaalbare kiel die tot 3,70 meter diep steekt, kan varen in wateren met een minimale diepgang van slechts 1,25 m

ZeiloppervlakGeladen met 1.000 liter brandstof en 600 liter water weegt de Feeling 55 zo’n 24 ton. Een grootzeil van 69 m², een genua van 63 m², een fok van 59 m², een code 0 van 100 m², een genaker van 108 m² en tenslotte een asymetrische spinaker van maar liefst 160 m² brengen de Feeling 55 zonder moeite op een mooie kruissnelheid. In het salon kan men genieten van een 360° panoramisch zicht. Vanuit de ruime eigenaarscabine heeft men toegang tot het zwemplatform.“Het zijn de details die het verschil maken”, luidt het bij Alliaura Marine. Aan u om ze te ontdekken tijdens de Salon Nautique de Paris.

www.alliaura.com

Labels

Auteur

  • WaterTrends

Comments