Ontdek de Nahema 120 mega catamaran in 3D

Op de markt van de mega catamarans is er sinds kort een nieuwe speler op de markt. Het Franse Nahema dat zijn kantoren heeft in het oude stadsgedeelte van Marseille creëert sinds mei van dit jaar “world fast cruising catamarans”.Op de tekentafel van Nehama ligt een Nahema 120 voet en een 150 voet met helikopterplatform.

De catamarans behoren tot het mega segment. Niet enkel wat de afmetingen betreft, maar naar eigen zeggen ook wat de prestaties betreft. Hiervoor haalden de stichters, allen fervente zeilers, Stéphane Della in huis. De man die instaat voor de bouw van de Nahema catamarans stond aan het hoofd van het shore team toen team Alinghi in 2003 de America’s Cup won.3DWie de Nahema 120 wil gaan ontdekken kan in januari terechte op de Boot Düsseldorf. De mega catamaran zal nog niet kunnen betreden worden, maar het wordt ‘zo goed als’. Door middel van een super geavanceerde 3D voorstelling krijgen geïnteresseerden het gevoel als het ware echt aan boord te zijn van de Nahema 120.Meer nog, van op de stand stap je een virtuele helikopter in die je over de Nahema 120 laat vliegen. Zo ontdek je de ranke lijnen van de catamaran die voor anker ligt voor de kust van de Franse Rivièra. Van Düsseldorf naar de Franse Rivièra in nog geen 10 seconden.

“World fast cruising catamaran”.De Nahema 120 zal niet voor ieders beurs weggelegd zijn, maar wie het zich kan permitteren wordt de terecht trotse eigenaar van een 35 meter lange en 14,32 meter brede “World fast cruising catamaran”.De maximum diepgang bedraagt zo maar eventjes 4,5 meter terwijl minimum toch maar 1,80 meter water nodig is. Van water gesproken: aan boord kan 6000 liter water worden meegenomen. Wat nog niets is in vergelijking met de 16.600 liter brandstof die zijn plaats vindt in de catamaran. De brandstof drijft de 2 x 500 pk Cummins motoren aan.www.nahema.fr

Labels

Auteur

  • WaterTrends

Comments