Buchanan Capital Partners wordt aandeelhouder in Dehler

De Dehler zeiljachten staan bij ons niet meteen gekend als goedkoop, maar je krijgt wel degelijk waar voor je geld is nagenoeg iedereen het er over eens. Dat vonden ook de investeerders van Buchanan Capital Partners. Meer nog, ze zijn ervan overtuigd dat het Duitse Dehler dat sportieve, luxe en zeer goed afgewerkte zeiljachten bouwt, nog een zeer mooie toekomst te wachten staat. Buchanan Capital Partners pompte dan ook aanzienlijk wat kapitaal in Dehler om de succesrijke groei van de laatste jaren nog te kunnen versnellen.

Verkoopcijfer omhoog Wilan van den Berg blijft evenwel de hoofdaandeelhouder van Dehler. Deze gepassioneerde zeiler nam twee jaar terug het bedrijf over en zorgde er voor dat de verkoopcijfers van 10 miljoen euro naar 30 miljoen euro opklommen. Werkten er in 2005 nog 80 mensen op de werf in Sauerland dan zijn het er de dag van vandaag al 150. De zaken gaan goed bij Dehler.Productie omhoog“Met deze investeerder zullen we de productie van onze zeiljachten op de werf in Freienohl gevoelig kunnen opdrijven en alzo de wachttijden voor onze klanten verkorten. Er is steeds maar meer vraag naar Dehler zeiljachten. Wij leveren dan ook “high-end” kwaliteit af die de sportieve zeilers aantrekt”, licht een zeer tevreden Wilan van den Berg (foto) toe.Stukje geschiedenisIn 1962 stonden Willy en Heinz Dehler aan de wieg van de Dehler zeiljachtenwerf. Binnen de kortste tijd groeide Dehler uit tot de grootste en best bekende werf voor zeiljachten in Duitsland. In totaal vonden 21.000 Dehler zeiljachten hun weg naar tevreden zeilers. Door onkundig management en enkele verkeerde beslissing belandde Dehler eind jaren ’90 echter in een diepe crisis.In 2004 verscheen Wilan van den Berg aan het roer van het bedrijf. Met succes. In 2006 werd de Dehler 44 uitgeroepen tot zeiljacht van het jaar. Ook de recent gelanceerde Dehler 34 lijkt een succesnummer te gaan worden. In 2007 werden opnieuw 155 Dehler zeiljachten verkocht. Voor 2008 staat het orderboek eveneens al goed gevuld.

Auteur

  • WaterTrends

Comments