Dehler 34 - Sunbeam 34 - Ranger 9.9 genomineerden HISWA zeilboot 2008

Het is nog wachten tot dinsdag 4 maart 2008 eer we in de RAI in Amsterdam te weten komen welk zeiljacht zal uitgeroepen tot HISWA Boot van het jaar 2008.We stellen u alvast de genomineerden voor die de 10-koppige jury na een grondige voorselectie en een uitgebreide testdag onlangs op het IJsselmeer selecteerden. In de categorie zeilboten werden de Dehler 34, de Sunbeam 34 en de Ranger 9.9 weerhouden als kanshebbers op de titel.De 10-koppige jury, samengesteld uit vertegenwoordigers van de belangrijkste watersportmedia uit Nederland en België, had in eerste instantie ook nog de Stila 44, de Club Swan 42 en de Dragonfly 35 als favorieten naar voren geschoven. Helaas bleek het voor deze laatste drie schepen logistiek onmogelijk om de testdag bij te wonen of om het schip beschikbaar te hebben voor de HISWA 2008.Na grondig beoordeelt te zijn op design, constructie, vaareigenschappen en innovatie karakter blijven dus over:Dehler 34De Dehler 34 van Dehler Benelux is een logische voortzetting van de succesvolle moderne lijn die Dehler heeft ingezet. Het schip kenmerkt zich door een hedendaagse styling en moderne uitrusting met onder andere verzonken luiken, klapbolders en lopo lights. De jury vond dat er vooral goed invulling gegeven is aan de sportieve aspiraties van deze jongste telg uit de Dehler range.Sunbeam 34De Sunbeam 34 van Sunbeam Benelux werd door de jury gekwalificeerd als een zeer doordacht en degelijk geconstrueerd zeiljacht. Onderscheidend in de klasse van toerjachten vanwege het concept van de achterkuip en ook de functionele douche op deze 34-voeter werd apart genoemd. Een piekfijn afgewerkt schip, dat ook qua zeileigenschappen veel indruk maakte op de jury. Ranger 9.9Met de Ranger 9.9 heeft Bood Yachting goed ingespeeld op de trend van dag- en weekendzeilers. Er is erg goed nagedacht over de klassieke vormgeving boven water in combinatie met het moderne onderwaterschip. Een boot die qua zeilplezier en comfort hoog scoort met als groot voordeel de beperkte diepgang, de trailerbaarheid en de strijkbare mast.HISWA 2008Het is nu dus wachten op de eerste beursdag van de HISWA 2008 die van dinsdag 4 tot en met zondag 9 maart loopt in Amsterdam RAI. Die dag maakt de juryvoorzitter bekend wie een jaar lang de titel mag voeren van Hiswa Boot van het jaar 2008.Meer informatie is te vinden op www.hiswa.nl.

Auteur

  • WaterTrends

Comments