Intercruiser 27 Cabin - Linssen 33.9 - Fjord 40 Open - genomineerden HISWA motorboot 2008

Wie 4 maart 2008 naar de RAI Amsterdam afzakt voor de HISWA Boot 2008 weet als eerste welke motorboot wordt uitgeroepen tot HISWA motorboot van het jaar 2008. Werden weerhouden door de jury na een voorselectie en een vaarimpressie in Muiden:de Linssen 33.9, de Fjord Open en de Intercruiser 27 Cabin.

Waren ook aanwezig op de testvaartdag : de Brandini 36, de Rego Standaard 35 en de Stevens Nautical 41 easy. De jury stond voor een lastige keuze, maar werden uiteindelijk genomineerd op basis van innovatief karakter, constructie, vaareigenschappen en design.

De genomineerde motorboten:

 

Fjord 40 OpenFjord 40 Open van Fjord Boats een consequente keuze gemaakt door puur als buitenboot te willen fungeren. Het eigentijdse ontwerp zonder veel franje maar met veel ‘sex-appeal’ wist ook qua vaareigenschappen zeer te overtuigen. “Een voor de Nederlandse markt unieke boot die met name zijn weg zal vinden richting Middellandse Zee,” verwacht de jury.Linssen 33.9De Linssen 33.9 van Linssen Yachts werd geprezen om het goed doordachte concept. “Een boot waarbij alles klopt,” aldus de jury. “Vol kleine handige snufjes, een gescheiden douche en toilet en veel opbergruimte en daarin zeker onderscheidend in het 10 meter segment. Je stapt aan boord en vaart meteen weg. Kortom, een gebruiksvriendelijk en comfortabel schip.”Intercruiser 27 CabinMet de Intercruiser 27 Cabin heeft Interboat Sloepen & Cruisers goed invulling weten te geven aan het crossover concept van sloepen en weekenders. “De jachtbouwer is er zeer goed in geslaagd het buitenaspect van een sloep, met behoud van voldoende zitplekken, optimaal te combineren met twee volwaardige slaapplaatsen en toilet aan boord. Bovendien beschikt de boot over sterke vaareigenschappen. Hoewel er voor dit type boten veel concurrentie is, is de Intercruiser 27 cabin geslaagd onderscheidend,” licht de jury toe.

www.hiswa.nl

Auteur

  • WaterTrends

Comments