Mercury Marine introduceert nieuw 20 pk buitenboord model

Mercury Marine buitenboordmotorVoortbouwend op het succes van het reeds uitgebreide aanbod van viertaktmotoren introduceert Mercury Marine een volledig nieuw model; de 20 pk. Deze nieuwe motor zal vanaf begin 2008 leverbaar zijn om de golven te trotseren.

Mercury viertaktmotoren zetten sinds jaren de toon wanneer het gaat om schone, stille en zuinige buitenboordmotoren. De pittige 20 pk vormt daarop geen uitzondering. Hij levert topprestaties in een volledig uitgeruste, maar lichte en draagbare configuratie. Met een gewicht van slechts 53 kg en een cilinderinhoud van 351 cc is de 20 pk een bron van vermogen én vaarplezier.

Deze buitenboordmotor wordt aangeboden met een multifunctionele tiller met het exclusieve schakelsysteem in de hendel voor controle met één hand over het sturen, gas geven, gasfrictie, trimmen en stoppen. De tiller kan worden geblokkeerd in de positie “omhoog” of naar beneden gekanteld worden voor plaatsbesparing wanneer niet in gebruik.

Het nieuwe model is leverbaar met mechanisme trim, inclusief automatische terugkeerhaken, of power trim. Voor meer veelzijdigheid is er keuze tussen aslengten 15 of 20 inch. De buitenboordmotor is leverbaar met manuele of elektrische start, met standaard automatische decompressie. Voor extra gemoedsrust is de versie met elektrische start ook uitgerust met een manuele starter voor het geval de accu onvoldoende vermogen zou leveren.

Het motorontwerp staat in het teken van schokloze en stille werking en heeft een uniek montagesysteem dat vibratie vermindert, terwijl de acceleratorpomp borg staat voor indrukwekkende gasrespons.

De viertakttechnologie van Mercury is synoniem met zuinigheid en prestaties, ze is gequoteerd met 3 sterren en voldoet aan alle emissievoorschriften.

www.mercurymarine.com

Zoek naar nieuwe en tweedehands Mercury Marine buitenboordmotoren via Yacht Auctions.

Auteur

  • admin

Comments