De nieuwste motorboot van Broom Boats: de Broom 365

Broom 365Broom 365Terwijl in Gent de Belgian Boat Show nog loopt tot en met zondag 18 februari wordt ondertussen al uitgekeken naar de nieuwigheden die te zien zullen zijn op de Hiswa 2007 die op dinsdag 6 maart van start gaat in de Amsterdamse RAI. De Engelse motorjachtbouwer Broom Boats zal er alvast zijn nieuw Broom 365 voorstellen. Volgens jachtbouwer Broom Boats biedt de Broom 365 met zijn 36,5 voet een nieuwe standaard in luxueus varen.

Een zeer ruime achterkajuit met eigen douche en toilet. Een tweepersoons gastenverblijf eveneens met toilet en douche. Een luchtig salon en ruime pantry. Dit in combinatie met een snel, stabiel en zeewaardig ontwerp, vormt de nieuwe Broom 365

Al sinds 1900 bouwt Broom Boats luxueuze motor cruisers langs de rivier Yare in Brundall, Norwich, England. De Broom 365 is de jongste telg van de werf.

Met zijn 36,5 voet vindt deze motorboot zijn plaats tussen de Broom 35 en 39. De Broom 42, 425, 450, 50 en de 53 maken het Broom Boats plaatje compleet.

Broom Boats over hun Broom 365:

Volvo D-serieDe Broom 365 is een snel, stabiel en zeewaardig schip dat wordt geleverd met de nieuwe Volvo D-serie motoren. Deze nieuwe serie staat garant voor een laag dieselverbruik en dito geluidsniveaus. Met 2 x 310 pk D6 motoren haalt de Broom 365 een topsnelheid van circa 29 knopen en een cruisesnelheid van zo’n 19 knopen. Diverse andere dubbele motoriseringen zijn eveneens mogelijk, alsook een 1-motoruitvoering.

Ondiepe kielDe medium `V` planerende romp met een ondiepe kiel maakt hogere cruise snelheden mogelijk terwijl bij lage snelheden de goede vaareigenschappen behouden blijven. De doorvaarthoogte, die eventueel nog verder te verlagen valt door het neerklappen van de radarbeugel, maakt het mogelijk om met de Broom 365 nagenoeg alle Europese binnenwateren te bevaren.

Broom 365 BridgeBroom 365 BridgeDekHet ruime, wel doordachte en overzichtelijk dekplan maakt aanmeren en ankeren eenvoudig en dus ook veilig. Een belangrijk voordeel van de Broom 365 is de opstap mogelijkheid aan beide zijden van het achterdek. Het op- en afstappen wordt daarbij vergemakkelijkt door verscheidene goed gepositioneerde handgrepen. De gangboorden lopen langs de gehele zijde van het schip en zijn bekleed met antislip en voorzien van 25mm rvs railing.

Het open achterdek heeft schuifdeuren naar bak- en stuurboord zijde wat voor extra veiligheid zorgt bij het varen met bijvoorbeeld kinderen of in ruw weer. Op het achterdek bevindt zich een zitbank over de gehele breedte van het achterdek samen met de 2 roterende stoelen voor de schipper en navigator.

Het ruime instrumentenpaneel is zorgvuldig vormgegeven en biedt optimaal zicht op de motoren- en navigatie instrumenten. Een windscherm staat garant voor een beschutte zit- en zichtpositie voor schipper en bemanning. Het dek heeft een in twee delen eenvoudig opklapbare cabrioletkap.

Broom 365 salonBroom 365 salonInterieurDe deksalon van de Broom 365 is ruim en aan bakboordzijde zijn verschillende lage opbergkasten voorzien. Aan stuurboord bevindt zich een comfortabele U-vorm bank met een hydraulisch bedienbare tafel. Grote panoramische ramen omgeven het deksalon en creëren een lichte en ruimtelijke sfeer. Aan zowel bak- als stuurboord bevinden zich schuiframen.

Broom 365 achterkajuitBroom 365 achterkajuitRelaxenBroom is befaamd om zijn achterkajuit-design en de 365 vormt hierop geen uitzondering. In de achterkajuit bevindt zich een groot tweepersoonsbed en voldoende kastruimte. Twee grote ramen in het achterdek zorgen voor veel licht en kunnen dienen als nooduitgang. En-suite is er toegang tot een compleet ingerichte toiletruimte. De douche met warm/koud water mengkraan wordt door een glazen douchedeur afgeschermd van het toilet gedeelte. De doucheruimte bevat een ingelamineerde zit.

In de voorkajuit bevindt zich een dubbel V-bed. Naast de voorkajuit is een apart gastentoilet met handdouche gesitueerd.

Broom 365 pantryBroom 365 pantryPantryDe Broom 365 beschikt over een weldoordachte, complete en prettig werkbare pantry. De pantry is standaard zeer volledig uitgerust met twee RVS spoelbakken, warm/koudwater mengkraan, drie-pits gasstel, een oven met grill, een 12volt/220volt koelkast,. Serviesgoedkast, en diverse (voorraad)kasten en bestekbak.

www.broomboats.com

Labels

Auteur

  • WaterTrends

Comments