Aftellen naar de Belgian Boat Show 2007

Belgian Boat Show 2007Belgian Boat Show 2007 De zeilboten en motorboten rollen binnen.

Deze dagen rijden er opmerkelijk meer jachten over onze snelwegen dan anders. Het zou surrealistisch kunnen zijn, maar het aangepaste vervoer levert de showstukken voor de volgende Belgian Boat Show die op 10 februari in Flanders Expo, Gent, start.

Het koninginnenstuk wordt ongetwijfeld de Fairline Squadron 58 meer dan 16 meter lang en zeven meter hoog. Het bewijs dat een luxejacht evenveel comfort kan bieden als een appartement op de dijk, met dat verschil dat het jacht de meertouwen kan losgooien om een ander uitzicht op te zoeken. Qua zeiljachten wordt de Jeanneau Sun Odyssey 54ds het pronkstuk, het zusterschip van de boot waarmee Paul Jambers zijn zeil-tv-uitzendingen maakt. Deze mastodonten worden met een klokkenmakerprecisie op hun plaats getakeld, waarna ze door het publiek te bezoeken zullen zijn.

De Belgian Boat Show wordt de grootste ‘indoorverzameling’ van boten tussen de 1,7 meter en de 17 meter uit de hele wereld en markeert meteen het startmoment van het volgende watersport- en watertoerisme seizoen. Zowel zeilers, motorbootvaarders, windsurfers als waterskiërs kunnen er terecht, als louter geïnteresseerde landrotten. De show doet er alles aan om deze trendy vrijetijdsactiviteit zo toegankelijk mogelijk te maken bij het brede publiek. Vandaar ook de grootste keuze aan vaaropleidingen, vaarbestemmingen en verhuur- en charterformules van jachten. Plus de aanwezigheid van de maritieme overheden, de waterweginstanties en de watersportclubs en -federaties. Kortom: de belangrijke keuze uit instapmogelijkheden in watersport, waterrecreatie en watertoerisme.

De Waterfunhal is daar een bijkomende exponent van; kinderen vanaf 8 jaar krijgen er gratis watersportinitiatie. En op 14 februari is het Ladies Day, de dames kunnen omwille van Sint Valentijn de Belgian Boat Show gratis bezoeken om er de meest elegante aspecten van te ontdekken. Op 16 februari blijft de show open tot 22 uur, gevolgd door een heus zeegaand feest.

Belgian Boat Show Van 10 tot en met 18 februari in Flanders Expo, Gent

5 hallen, 300 boten, 250 exposanten, 15 watersportdisciplines, diverse animaties en thema’s.

Dagelijks open

Weekends: 10 – 18 uur Weekdagen 12 – 18 uur, vrijdag 16/02 tot 22 uur. http://www.belgianboatshow.be/

Labels

Auteur

  • admin

Comments