METS 2007: 20 jaar een begrip

Mets 2006Mets 2006METS 2007 belooft een bijzonder editie te worden: de organisatoren, Amsterdam RAI en ICOMIA, vieren dan de 20ste verjaardag van deze vakbeurs gericht op de wereldwijde pleziervaart. METS 2007 wordt voor professionals uit de sector een onvergetelijke beurs met diverse speciale evenementen waarvan de details later dit jaar bekend gemaakt worden.

Hoe het begon

METS begon in 1988 met iets meer dan 100 exposanten en groeide in de loop der jaren uit tot 's werelds grootste en best bezochte vakbeurs voor scheepsuitrustingen. In 2006 telde de beurs 1.101 exposanten. Als de belangrijkste vakbeurs in de industrie was - en is - METS vaak het platform bij uitstek voor productintroducties. De beurs staat synoniem voor de nieuwste trends en toont bovenal de meest innovatieve producten in de wereld. METS biedt bovendien volop gelegenheid tot netwerken – een activiteit die na sluitingstijd gewoon doorgaat.

Steeds groter

In 20 jaar heeft METS de nodige veranderingen ondergaan. Zo is de beurs verhuisd naar grotere hallen, staan er steeds meer conferenties en seminars op het programma en zijn er specialistische paviljoens geïntroduceerd, waaronder meest recent het alom geprezen SuperYacht Pavilion. Aan het basisconcept is echter nooit getornd. METS is nog altijd een driedaagse vakbeurs met uniforme standbouw, zodat alle aandacht gefocust blijft op de geëxposeerde producten.

Het aantal producten is onovertroffen: van aandrijfmechanismen, navigatiesystemen, bouwmaterialen, communicatieapparatuur en veiligheidsuitrustingen tot scheepsinrichting en -toebehoren, elektrische installaties, kleding en scheepsverf.

Design en innovatie

Om bijzondere producten in de schijnwerpers te zetten werd in 1991 de DAME Award – de Design Award METS – geïntroduceerd. Deze wordt internationaal erkend als bekroning voor de meest vernieuwende producten met aandacht voor design. De Dame Award is een fel begeerde prijs die wordt uitgereikt door een internationale, onafhankelijke jury van experts in het vakgebied.

Dankzij de DAME Award, de15 bruisende en goed bezochte nationale paviljoens en de grote steun en inbreng van scheepvaartverenigingen uit de hele wereld heeft METS zich ontwikkeld tot een vakbeurs van topniveau.

METS wordt twintig, een belangrijk moment. "Dit is een mijlpaal voor ons", zegt Irene Dros, productmanager van METS. "De groei van METS weerspiegelt in veel opzichten de enorme groei van de pleziervaartindustrie in de laatste twee decennia. We zijn dankbaar voor de steun van al onze trouwe exposanten en bezoekers en ook erg blij dat we een bescheiden bijdrage hebben kunnen leveren in de internationale ontwikkeling van de sector. Tijdens METS 2007 zullen we nog meer aandacht schenken aan de populaire sociale kant van het evenement en onze vele trouwe exposanten in het zonnetje zetten."

Over METS

METS, ’s werelds grootste vakbeurs voor scheepsuitrusting en -toebehoren voor de pleziervaart wordt georganiseerd door Amsterdam RAI in samenwerking met de International Council of Marine Industry Associations (ICOMIA). De vakbeurs richt zich op jachtbouwers, jachtontwerpers, reparateurs, distributeurs, dealers, groothandelaren, captains, jachthavenexploitanten en fabrikanten uit de hele wereld.

METS 2007 vindt plaats van 13, 14 en15 november. Meer informatie over METS vindt u op www.metstrade.com.

Labels

Auteur

  • admin

Comments