Laptop voor zeilers: Twinhead Durabook

Twinhead DurabookTwinhead DurabookDe Taiwanese computerfabrikant Twinhead zegt de laptop in huis te hebben die ideaal dienst doet voor de zeilers. De Twinhead Durabook kan tegen een stootje en spatje.

Wedstrijdzeiler Armaud Bossières neemt de Twinhead Durabook alvast mee aan boord van zijn 60-voeter tijdens de Transat Jacques Vabre, de Transat 2008 en de Vendée Globe 2008.

Steeds meer watersporters kunnen niet meer zonder hun laptop en nemen hem dan ook mee aan boord. Laptops en een waterrijke omgeving gingen tot voor kort wel niet echt goed samen. Dat het er tijdens een zeiltrip en zeker een zeilwedstrijd heftig aan toe kan gaan aan boord is ook geweten. Hevige schokken en zeker het tegen de vlakte gaan van je laptop, betekent vaak het einde van je notebook.

De Taiwanese computerfabrikant Twinhead zegt de oplossing te hebben met zijn Durabook reeks.

SterkDe magnesium behuizing maakt de laptop twintigmaal sterker dan de doorsnee concurrent. Tijdens een test van Twinhead bleek de Durabook na tientallen keren tegen de grond te zijn gegaan, nog perfect te werken.DroogDaarnaast zijn toetsenbord, muispad, luidsprekers en poorten spatdicht. Zelfs een omgestoten glas water dat over je laptop stroomt, kan de Durabook niet deren.

Enkele technische gegevens:

Scherm: TFT XGA van 12" tot 15.1" Processor: Intel Centrino core 2 Duo van 1.6 Gb tot 2.8 GbGeheugen: van 512 Mb tot 2 Gb.Harde schijf: van 40 Gb tot 120 GbAansluitingen: 1 seriële poort en 3 USBWifi en BluetoothModellen met ingebouwde webcamGewicht 2,6 kg - 3,2 kg

Auteur

  • WaterTrends

Comments