Hobie Cat Holland overgenomen door Van Kooten en De Boer

Hobie CatHobie CatIn februari 2007 namen Johan van Kooten en Sander de Boer, twee bekende gezichten in de catamaranzeilwereld, Hobie Cat Holland over. Van Kooten en De Boer zetten met veel enthousiasme de werkzaamheden voort van het watersportbedrijf uit Noordwijk.

Voormalig eigenaar Hans van Nes liet het merk in de afgelopen 24 jaar uitgroeien tot marktleider van de Nederlandse catamaranbranche. Daarnaast geniet het de hoogste naamsbekendheid, zo bleek uit het marktonderzoek dat studenten van de Hogeschool Utrecht in de zomer van 2006 verrichtten. Van Nes droeg zijn onderneming over aan het jonge dynamische team om er een nieuwe impuls aan te geven. “Ik heb er vertrouwen in dat het duo de nieuwe aanpak met succes zal gaan uitrollen”, aldus Van Nes. Hij blijft de komende jaren nog nauw betrokken bij Hobie Cat Holland.

Het team

Johan van Kooten is al achttien jaar in dienst bij Hobie Cat Holland. Sinds 1996 is hij bedrijfsleider en bepaalt hij intern de dagelijkse gang van zaken. Naast de verkoop van catamarans en technische advisering, is Johan vakspecialist op het gebied van reparaties en geeft hij dagelijks advies aan verzekeringexperts. In de nieuwe organisatie bekleedt Johan de functie van technisch directeur.

Sander de Boer was de afgelopen jaren werkzaam als Account Manager en zeilde in zijn vrije tijd op topniveau in de F18- catamaranklasse. De Boer was in 2005 overall winnaar van de Ronde Om Texel samen met Mischa Heemskerk. Ook werden zij datzelfde seizoen Europees Kampioen Hobie Tiger. Vanuit deze positie bouwde De Boer door de tijd heen een nauwe band op met Hobie Cat Europa. De Boer is nu als commercieel directeur verantwoordelijk voor de verkoop, acquisitie en marketing.

Fred Caspers werkt reeds negen jaar bij Hobie Cat Holland. Zijn specialiteit is het verwerken en repareren van polyester vezelproducten. Daarnaast houdt hij zich bezig met technische zaken en de verkoop van catamarans. Met zijn ervaring en expertise maakt Fred het nieuwe team compleet.

Toekomstplannen

Absoluut speerpunt van Hobie Cat Holland is het aantrekken van jeugd middels het werven van sponsoren voor nieuwe jeugdteams, actieve coaching en logistieke ondersteuning. Op deze manier moet het wedstrijdveld groeien en het nationale niveau omhoog gaan, wat opnieuw meer jonge zeilers zal aantrekken.

Verder zal de aanwezige knowhow op het gebied van polyesterreparaties maximaal worden benut om dit tot een kernactiviteit te ontwikkelen. Tenslotte zullen nieuwe producten het assortiment completer maken, meer aanloop genereren naar de winkel en de doelgroep verbreden.

Hobie Tiger F18 wereldkampioen 2007

De Formule 18 is momenteel de grootste catamaran eenheidsklasse in Nederland en veel andere Europese landen. In 1995 is de Hobie Tiger Formule 18 geïntroduceerd in Europa. De boot heeft zich sindsdien sterk gemanifesteerd. Afgelopen week zorde team Bundock/Ashby (AUS) ervoor dat de Tiger in Australië voor de zesde maal Wereldkampioen Formule 18 werd.

‘Hobie Way of Life’

Zesenvijftig jaar geleden bracht een Amerikaanse student zijn twee passies voor water en hout samen in een nieuw product. Hobie Alter begon met het bouwen van surfboards. In 1967 ontwierp hij de Hobie 14 Catamaran, waarmee hij de zeilwereld compleet op zijn kop zette. Alter wilde een boot ontwerpen die gemakkelijk door de branding kon varen. De Hobie 14 was een 14-voets polyester eenmanscatamaran, waarmee men inderdaad zo vanaf het strand de zee op kon zeilen. In 1969 lanceerde Hobie Alter de tweepersoons Hobie 16, de meest populaire tweeromper ooit en nog altijd de grootste catamaranklasse ter wereld.

Een Hobie Cat zeilen betekent meer dan alleen een catamaran bezitten. Wereldwijd varen er meer dan 300.000 langs het strand en vormen ze grote wedstrijdvelden. Het merk is zo populair omdat de boten uitermate geschikt zijn voor zowel recreatief gebruik als voor racen.

Door zijn technische eigenschappen is de Hobie Cat robuust en toch snel. Ook bij harde wind en golven vormt de branding geen probleem. Sinds 1967 beleven duizenden strandzeilers veel plezier met hun Hobie Cat en dit leidde ertoe dat overal de 'The Hobie Way of Life' wordt ervaren.

www.hobiecat.nl

Auteur

  • admin

Comments