Alinghi en Audemars Piquet nieuwste zeilhorloge

Royal Oak Offshore Alinghi Team ChronographRoyal Oak Offshore Alinghi Team ChronographHet Zwitserse Alinghi team veroverde in 2003 de 31ste America's Cup. De toenmalige sponsor, de Zwitserse horlogemaker Audemars Piquet, was dermate opgetogen met de overwinning dat ze voor de 32ste America's Cup opnieuw het Alinghi team steunen.Ter ere van de overwinning, van het team en de legendarische zeilboot, creërde Audemars Piquet de "Royal Oak Offshore Alinghi Team Chronograph". Een staaltje van Zwitserse precisie uurwerktechnologie uit carbon.

Het gebruik van carbon is niet meer weg te denken uit de wedstrijdzeilerswereld. Het is het product van de winnaars.Audemars Piquet slaagde er nu in om een procedé te ontwikkelen waarmee carbon-vellen kunnen samengeperst worden tot nagenoeg elke vorm. Ze gingen hiervoor te rade bij ruimtevaartspecialisten en ontwikkelden de achthoekige vorm van de Royal Oak Offshore Alinghi Team Chronograph.

Door het gebruik van carbon is deze ode aan het Alinghi Team uitermate schokbestendig. Het horloge is waterdicht tot op een diepte van 100 meter. Natuurlijk ontbreekt ook de regatta countdown niet.

Er werden in totaal juist geteld 2007 stuks vervaardigd van deze horloge. 1.300 in carbon uitvoering - 600 in 18 karaat rosé goud en carbon - 107 in platinum en carbon.

Alinghi Chronograph - 3 uitvoeringenAlinghi Team Chronograph

www.audemarspiguet.com

Labels

Auteur

  • WaterTrends

Comments