Minicat: de zeilboot die in je wagen past

MinicatMinicatDe Minicat van het Tsjechische bedrijf Morovian Exports past in een draagtas van 1,35 meter lang, 28 cm breed en 28 cm hoog. Dergelijke tas past algauw in de koffer van een wagen. Dus past deze minicatamaran in een wagen. Simpel toch.

In 30 minuten steek je dit slechts 35 kilogram wegend zeilbootje op opblaasbare vlotters in elkaar. Het uit elkaar halen van de minicat kan mits enige oefening zelfs in 20 minuten geklaard worden.En het zeilt nog behoorlijk ook.

 

MinicatMinicatDe Minicat is 3,1 meter lang, 1,4 meter breed en er staat een mast op van 3,8 meter hoog. Goed voor een grootzeil van 3,75 m² en een fok van 1,4 m² of 1,75 m². De zeilen werden uit ‘Dimension Polyant’ vervaardigd. Wie zich de ‘sport’ versie aanschaft, kan zelfs een rolfok bestellen. Bij diezelfde sportversie hoort een stevigere composite mast in tegenstelling tot de aluminium mast bij de basis en standaard versie.

Tussen de opblaasbare vlotters die 3,1 meter lang zijn en een diameter hebben van 30 cm diameter is er plaats voor één volwassene en een kind. Het totale draaggewicht mag de 234 kg niet overschrijden. De vlotters zijn vervaardigd uit ‘Valmex’ en volgens de constructeur kunnen ze wel degelijk tegen een stootje. Er niet al te ruwe oevers mee opvaren, mag geen probleem zijn.

Of de Minicat ook echt zeilt, testten de collega’s van het Engelse The MainSail. Zij kwamen tot de conclusie dat de Minicat het eigenlijk wel zeer goed deed. Enkel bij het overstag gaan viel het zeilbootje nagenoeg helemaal stil. Er was dan ook niet al te veel wind en hebben niet nog meer catamarans daaronder te lijden, merkten de testzeilers op. Het gijpen ging iets vlotter.

Als hebbeding voor de kinderen, als bijboot op uw motorjacht of gewoon als zeilbootje waar u volgens de constructeurs veel plezier aan zult beleven.

Voor de Basic betaalt u 3.500 euro, de Standard kost 3.700 euro en de Sport 3.950 euro.Ter promotie voor dit jaar wordt de Minicat gratis bij u aan huis geleverd.

www.minicatamaran.eu

Labels

Auteur

  • WaterTrends

Comments