Jeanneau Sun Fast 3200 aan de start van Transquadra 2008

Sun Fast 3200Sun Fast 3200De organisatoren van de Transquadra verwachten voor de editie van 2008 in juli van volgend jaar minimum een tiental Sun Fast 3200 cruiser racers aan de start in het Franse Saint Nazaire.

De Transquadra is een transatlantische zeilrace single of double-handed die open staat voor de amateurs van meer dan 40 jaar (oud of jong...). Ze gaat van start in Saint Nazaire om via Madeira in het prachtige Martinique te eindigen. Deelnemen kan enkel in serie zeiljachten. Voorlopig zijn al 120 zeiljachten ingeschreven en staan er 50 op de wachtlijst.

Van de nu al veel besproken Sun Fast 3200 van de Franse werf Jeanneau worden er zeker een tiental aan de start verwacht.

Volgens de organisatoren heeft Jeanneau de Sun Fast 3200 eigenlijk speciaal ontworpen op maat van de Transquadra.

“Tien meter zeiljacht. Tien meter puur plezier”, luidt het bij Jeanneau. Het te water laten van deze lang verwachte Sun Fast 3200 vindt plaats in juli. Wie een kijkje aan boord wil nemen zal moeten wachten tot september tot de Grand Pavois in La Rochelle.

Sun Fast 3200Sun Fast 3200Een brede romp (3,49 m). Een ruime kuip met dubbele roeren met helmstok. Ideaal voor de plané. Een boegspriet uitgerust met rolsysteem voor fok en gennaker goed voor 31,4 m². Een grootzeil van 34,5 m².

Slechts 3.500 kg waterverplaatsing dankzij de sandwichconstructie. Ballast 1.300 kg. Onderdeks achteraan onder de kuip twee dubbele bedden. Midscheeps salon en kombuis. Kaarttafel onderaan de trap. In de neus de natte cel met douche.

Er wordt héél veel verwacht van deze nieuwste Jeanneau creatie.

WaterTrends houdt u op de hoogte.

www.sunfast3200.com

Auteur

  • WaterTrends

Comments