HISWA Innovatieprijs voor de Torqeedo Travel elektrische buitenboordmotor

Torqeedo TravelTorqeedo TravelVan de zes nominaties voor de HISWA Innovatieprijs is de Torqeedo Travel elektrische buitenboordmotor tot winnend product uitgeroepen. Het bedrijf Asa Boot Electro uit Amsterdam sleepte daarmee de eretitel in de wacht voor het meest innovatieve product dat op de HISWA 2007 getoond wordt.

Torqeedo Travel elektrische buitenboordmotor

Door het unieke ontwerp van de propeller en de hoge efficiency van de elektromotor in combinatie met de lithium-mangaan accu, levert de Torqeedo Travel buitenboordmotor prima prestaties qua vermogen en bereik.

De accu is uitgerust met een geïntegreerd display waarop de lading is af te lezen. De buitenboordmotor is volledig opvouwbaar en daarmee uniek op de markt. De Torqeedo Travel is de perfecte aandrijving voor kleinere boten, tenders, rubberboten en dagzeilers tot een maximale waterverplaatsing van maximaal 1,5 ton.

De jury nomineerde het product vanwege het zeer innovatieve ontwerp dat niet alleen een positieve bijdrage levert aan het milieu, maar ook zeer praktisch in het gebruik is. “Het veilige en onderhoudsvrije karakter is eveneens een pluspunt van deze buitenboordmotor. Je kunt er verder dankzij de hoge stuwkracht, ook bij lage snelheid, zeer makkelijk mee manoeuvreren en omdat de buitenboordmotor makkelijk op te bergen en te transporteren is, neemt ook de kans op diefstal af. Bovendien zijn er geen zware accu’s meer nodig, een groot voordeel”, aldus de jury.

De juryvoorzitter maakte de uitslag aan het einde van de eerste openingsdag van de watersporttentoonstelling bekend. Alle genomineerde producten zijn nog tot en met zondag 11 maart te bekijken op de HISWA 2007 in Amsterdam RAI.

www.torqeedo.com

Labels

Auteur

  • admin

Comments