Nationale Reddingbootdag KNRM op zaterdag 28 april

Meevaren met KNRM reddingboten het hoogtepunt

Op zaterdag 28 april a.s. organiseert de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) haar landelijke open dag. Deze dag is ruim tien jaar geleden in het leven geroepen om de donateurs van de KNRM en andere geïnteresseerden kennis te laten maken met de redders en het materieel. Reddingbootdag is gratis toegankelijk, maar bezoekers zal worden gevraagd zich aan te melden als Redder aan de wal, tenzij men dat al is natuurlijk.

Meevaren is het hoogtepunt! Het hele jaar staat het materieel van de Redding Maatschappij achter gesloten deuren opgeborgen en de reddingacties vinden vaak buiten het gezichtsveld van het publiek plaats. Behalve op Reddingbootdag. Dan gaan alle deuren open voor het publiek en mogen bezoekers, wanneer het weer het toelaat, meevaren met de snelle reddingboten en kunnen ze kennis maken met de vrijwillige bemanningen. Naast het meevaren worden tal van activiteiten georganiseerd die per reddingstation kunnen verschillen. Kijk daarom op de website www.reddingbootdag.nl voor routebeschrijvingen, plaatselijke programma’s, richtlijnen voor bezoekers en nog veel meer.

De volgende reddingstations zijn open voor publiek: Cadzand, Breskens, Westkapelle, Veere, Noordland-Burghsluis, Ouddorp, Stellendam, Hoek van Holland, Ter Heijde, Scheveningen, Katwijk aan Zee, Noordwijk aan Zee, Zandvoort, IJmuiden, Wijk aan Zee, Egmond aan Zee, Petten, Callantsoog, Den Helder, Texel de Koog, Texel de Cocksdorp, Vlieland, Terschelling, Ameland, Schiermonnikoog, Eemshaven, Lauwersoog, Harlingen, Hindeloopen, Lemmer, Urk, Elburg, Huizen, Marken, Enkhuizen en Den Oever.

Achtergrondinformatie KNRM De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij is een zelfstandige hulpverleningsorganisatie die redden en helpen op zee en de ruime binnenwateren garandeert aan de Nederlandse Kustwacht. De 40 reddingstations worden in de vaart gehouden door giften, jaarlijkse donaties en nalatenschappen. Landelijk is voor het levensreddende werk van de reddingbootbemanningen ruim 11 miljoen euro nodig. De 40 reddingstations worden bemand door 900 vrijwilligers, en 10 beroepsschippers op de grootste reddingboten. 24 uur per dag, 365 dagen per jaar staan zij klaar voor de varensman in nood. Per jaar varen de reddingboten 1.600 keer uit en zetten ruim 3.000 mensen weer veilig aan wal.

www.knrm.nl

Auteur

  • admin

Comments